Nova vest
Košarka 2

19.8.2024.

22:09

Rasel o poslednjoj Kobijevoj utakmici: "Uzmeš loptu, svi ti zvižde" VIDEO

Američki košarkaš Dianđelo Rasel govorio je o poslednjoj utakmici Kobija Brajanta u NBA ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/TANNEN MAURY CORBIS

Kobi Brajant je 2016. godine odigrao poslednju utakmicu u dresu Los Anđeles Lejkersa i sa 60 poena protiv Jute se oprostio od košarke.

Tada je sa terena izašao uz čuveno: "Mamba out". Tada je njegov saigrač bio Dianđelo Rasel, plejmejker koji ponovo nosi dres Lejkersa.

On se prisetio poslednje Kobijeve utakmice tokom gostovanja na podkastu "Run your race" i rekao:

"Brate, uzmeš loptu i svi ti zvižde, cela hala, znaš odmah šta to znači - daj loptu Kobiju. On je želeo da postigne što više poena. Džulijus Rendl je rekao da samo želi da ubaci dva poena, da nema nulu i odmah posle da Kobi da sve što mu je potrebno. I tako je bilo. Svi smo trčali i davali loptu Kobiju koji je često bio udvajan. Šutirao je iz svih mogućih pozicija, nije ni izlazio iz igre i delovao je kao da je ponovo mlad. Imao je taj izraz lica. Ne znam ni sam kako je uspeo, ali bio je spreman. Mentalno je bio spreman. Ceo svet je gledao tu utakmicu, čak su Denzel Vašington i Šekil O'Nil bili u hali, ma svi su bili tu", rekao je Dianđelo Rasel.

Kobi Brajant je poginuo 26. januara 2020. godine kada se srušio helikopter u kome je bila njegova ćerka sa svojim saigračicama i drugaricama.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu