Nova vest
Košarka 5

7.8.2024.

18:16

Juta dala ogoman novac Markanenu za novi ugovor

Finski košarkaš Lauri Markanen (27) dogovorio je novi, četvorogodišnji ugovor sa Jutom Džez koji će ga učiniti jednim od najplaćenijim košarkašem u najjačoj ligi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Markanen će po slovu novog ugovora od Džezera dobiti 238 miliona dolara u narednih pet sezona.

Finski košarkaš je imao da odradi još godinu dana starog ugovora, po kojem je dobijao 18 miliona po sezoni. Sa novim biće mu uvećana i plata starog ugovora sa 18 na 24 miliona, plus ostatak, dodatno uvećan, koji ulazi u pomenutu sumu od 238 miliona za dodatne četiri sezone. 

Sjajni košarkaš tako je maksimalno profitirao na činjenici da je Juta napravila dodatni prostor u svom "seleri kepu" i naravno da je po organizaciju najvažniji posao bio da se produži saradnja sa ponajboljim igračem ekipe.

Markanen je od 2022. godine u Juti.

"Svi u franšizi su pokazali veru u mene, od samog vrha do sportskog dela kluba i svlačionice. Ovde se osećam komotno i uz ljude čije biografije govore same za sebe. Verujem organizaciji koja mi je pomogla da napredujem i kao osoba i kao igrač, koja gradi tim i spreman sam za sve izazove", poručio je Markanen.

 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu