Nova vest
Košarka 2

4.8.2024.

9:08

Brajantov ormar prodat za 2,9 miliona dolara

Ormar koji je Kobi Brajant koristio u svlačionici Lejkersa u "Stejpls" centru od 2003. do 2016. godine prodat je na aukciji za neverovatnih 2,9 miliona dolara.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/RHONA WISE

Ovu, još jednu, za tvrdokorne kolekcionare vrednu memorabiliju, u prodaju je stavila najpoznatija aukcijska kuća "Sotbi", koja je i objavila ishod nadmetanja.

U saopštenju se navodi i da je Kobijev ormar koji je koristio maltene čitavu karijeru prodat za najveću sumu ikada kada je u pitanju baš ta vrsta sportske garniture.

Takođe to je i treći najvredniji komad Brajantove memorabilije.

Ranije, njegov dres iz MVP sezone 2007/2008 prodat je za 5,6 miliona dolara, i to je drugi najskuplje prodat dres u istoriji, dok je na drugom mestu prodaja dresa zvezde Lejekrsa iz njegove "ruki" sezone za 3,69 miliona dolara.

Zanimljivo je da je inicijalna cena ormarića na aukciji bila 750.000 dolara, ali je dostigla vrtoglavi iznos u poslednjih dvadesetak minuta nadmetanja - i postigla konačnih 2,9 miliona.

Još interesantnije je da je Brajantov ormarić od uništenja sačuvao jedan radnik tokom renoviranja hale Lejkersa 2018. godine. On ga je potom prodao anonimnom kolekcionaru.  

"Ormar Kobija Brajanta nije samo komad memorabilije već duboka relikvija jedne od najznačajnijih košarkaških ličnosti. Današnja cena ističe ne samo Kobijevo trajno nasleđe već i izuzetnu prirodu ovog jedinstvenog predmeta", rekao je Bram Vakter, šef kolekcionarske kompanije "Sotbi"

 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu