Nova vest
Košarka 7

28.7.2024.

19:34

Šampion NBA ljut – nije igrao ni sekund protiv Srbije

Selektor reprezentacije SAD Stiv Ker na meču protiv Srbije u prvom kolu olimpijskog turnira na klupi je "zaboravio" najboljeg igrača šampiona NBA lige Džejsona Tejtuma.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Tejtum je ove sezone, konačno, posle dugog niza pokušaja, osvojio šampionski prsten sa Seltiksima, i za to je, pored Džejlena Brauna, bio i najzaslužniji.

Kao jedan od najboljih igrača lige zaslužio je poziv u "drim tim" postavu Amerikanaca.

Međutim u statistici ubedljive pobede SAD protiv Srbije (110:86) pored njegovog imena pisalo je - nije igrao.


Osim Tejtuma, Ker u igru nije uvodio još i Tajrisa Haliburtona.

I dok je košarkaš Indijane bio dobro raspoložen i na klupi, radovao se i skakao, ne mareći što ga Ker ne šalje u igru, lider Bostona je bio vidno nezadovoljan.

"Govor tela Tejtuma i Haliburtona zbog toga što su na klupi su nebo i zemlja, dan i noć. Tejtum je bio ljut što nije odigrao ni sekund utakmice, dok se Haliburton dobro zabavljao pored terena", pišu pojedini američki izveštači o ovom detalju koji im nije promakao.

Narednih dana, koliko već sutra, selektor SAD bi trebalo da približi meijiam zbog čega je igrača poput Tejtuma ostavio na klupi čitav meč u momentima kada je pobednik odavno bio rešen.

Isto važi i za ol-stara Haliburtona.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu