Nova vest
Košarka 3

27.7.2024.

21:31

Koldvel-Poup o Lebronu i Jokiću: Učinili su me boljim

Kentavijus Koldvel Poup, košarkaš Orlanda, jedan je od retkih koji je imao priliku da igra zajedno sa takvim zvezdama kao što su Lebron Džejms i Nikola Jokić.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Iskusni 31-godišnji košarkaš je osvojio dva šampionska NBA prstena, jedan dok je bio sa Lebronom u Kejkersima (2020) i potom prošle godine sa Nagetsima.

U razgovoru sa Drejmondom Grinom, Koldvel Poup je pričao o dvojcu uoči utakmice Srbije i SAD u nedelju od 17.15 na olimpijskom turniru.

"Kada Jokić i Lebron imaju loptu, oni komanduju i preuzimaju svu pažnju odbrane. Imaju tu sposobnost da povedu loptu napred i predstavljaju opasnost u ofanzivi iz raznih uglova terena", rekao je Koldvel Poup.

Upitan da otkrije koje su njihove najveće sličnosti u igri, on je rekao da se tu pre svega radi o tome da nađu slobodnog igrača prilikom svakog napada.

"Ono što je moju karijeru učinilo velikom igrajući sa njima je što su uvek želeli da ti dodaju loptu kada si otvoren. Ne brine me koji je tip, ako ste otvoreni, pokušaće da vas pronađu. Sve što je trebalo da radim jeste da budem spreman za šut. Pohvale obojici, oni su moju karijeru u kasnijoj fazi učinili boljom", zaključio je Koldvel Poup, koji je obojicu nazvao "braćom".

Inače, Koldvel Poup je početkom meseca napustio redove Denvera i prešao u ekipu Orlando Medžika. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu