Nova vest
Košarka 16

18.7.2024.

21:55

"Možete da zamislite kako će Vestbruk i Jokić da sarađuju..."

Rasel Vestbruk nalazi se na pragu Denver Nagetsa, gde će naredne sezone igrati sa Nikolom Jokićem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Prodimedia/e Getty Images License Agreement/Harry How/

Dosadašnji igrač Klipersa posle dve sezone napustiće Los Anđeles, jer će Juta da mu otkupiti ugovor, posle čega će Vestbruk postati slobodan igrač i zatim potpisati ugovor sa Denverom.

Tako će se ispuniti želja trostrukog MVP-a Nikole Jokića, koji je želeo da vidi Vestbruka u redovima franšize iz Kolorada. 

Novinar Zek Lou sa ESPN izneo je svoje mišljenje o tome da li je za Rasel dobra opcija za  Denver.

"Ovo je 'zašto da ne' potpis za Nagetse. Nemaju pleja koji je veteran, a traže identitet rezervne postave. A identitet može da bude: jurnjava, haos – košarka Rasela Vestbruka. Možda ima dovoljno spejsinga ako ga uparite sa Darijom Šarićem kao 'smol-bol' peticom. Možete da zamislite kako će on i Jokić da sarađuju u tranziciji. Možda najbolje kad Eron Gordon nije na terenu, jer je teško da vam igra Ras čak i sa jednim igračem koji nema šut u petorci. Njegov šut je toliko propao", rekao je Lou.

Potomm se osvrnuo na period Vestbruku u Klipersima, gde je u poslednoj  sezoni u proseku beležio 11,1 poena, pet skokova, 4,5 asistencija i 1,1 ukradenu loptu, ulazeći na teren uglavnom sa klupe.

"Ras je bio užasan za njih u plej-ofu prošle godine, tu nema diskusije. Šutirao je 13/50 iz igre. Imao je više izgubljenih lopti nego asistencija, tako da je ovo jedno 'zašto da ne' za Nagetse. Možda im ovo otključa klupu, možda im da malo energije. A ako ne bude tako, nije kao da im je toliko potreban Vestbruk koliko je bio potreban Klipersima i nekim drugim timovima. Vredi probati", rekao Lou.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu