Nova vest
Košarka 26

13.7.2024.

8:00

Sve za titulu: Heroj Njujorka se odrekao 113 miliona!

Džejlen Branson, jedan od najboljih igrača Njujork Niksa, prihvatio je dosta manji ugovor.

Izvor: ESPN

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Baš kako smo i najavili, Džejlen Branson želi šampionsku titulu više od ičega i prihvatio je da igra za 113 miliona dolara manju platu.

Njemu su Niksi spremili maksimalni ugovor od 269 miliona dolara, ali je pristao na četvorogodišnji ugovor vredan 156 miliona dolara!




Džejlenov otac Rik Branson je sada pomoćnik Tomu Tibodou, a njegov kum i blizak prijatelj Lion Rouz je predsednik Niksa.

Takođe, sin Liona Rouza je kum Džejlena Bransona i takođe njegov agent.

Njujork Niksi su ovog leta ostali bez Ajzee Hartenštajna, ali su putem trejda "uhvatili" Mikala Bridžisa iz Bruklin Netsa.

On je sa Bransonom, Divićencom i Hartom činio šampionsku generaciju Vilanove pa se sjajna hemija prenela i NBA ligu jer su svi jako bliski prijatelji.

U Niksima su tu i dalje Mičel Robinson i Džulijus Rendl, pa ćemo videti kakve poteze spremaju Niksi i da li mogu da budu konkurentiji i opasniji tim.

Ove godine su nakon velikog broja povreda prošli Filadelfiju u prvoj rundi, a u drugoj posle sedam mečeva i bez polovine tima igrali sedam mečeva sa Indijanom i izgubili u Medison Skver Gardenu.

Podeli:

Komentari 26

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu