Nova vest
Košarka 9

10.7.2024.

9:10

Topić: "Imaću čitavu godinu za dizanje tegova"

Novi igrač Oklahoma Siti Tandera Nikola Topić je govorio o predstojećoj sezoni i šta ga očekuje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Topić je zadobio težu povredu kolena, što znači da će da se posveti oporavku kako bi što spremniji dočekao debi u NBA ligi.

On je biran kao 12. pik na NBA draftu i tako je produžio tradiciju mladih srpskih košarkaša.

Zbog povrede ligamenata kolena će propustiti čitavu NBA sezonu, a voditelji klupskog podkasta su njegovu situaciju uporedili sa onom Četa Holmgrena, koji je zaigrao tek u drugoj sezoni i odmah napravio rezultat.

"Loše je što ću propustiti praktično čitavu sezonu, ali da, imaće to i svoje pozitivne strane. Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, za dobru ishranu, za učenje o NBA generalno. Za godinu dana ću sigurno biti spremniji za sve ovo".

Pomenuli su i njegovog oca Milenka Topića.

"On me je naučio suštini. Sa mnom je delio ljubav prema košarci, uvek smo imali košarkašku loptu u kući, šutirao sam na koš stalno. Mnogo je važan za moj košarkaški put".

Govorio je i o dvorani Oklahome.

"Kada sam bio mlađi gledao sam kako u ovoj dvorani igraju Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Pol Džordž, a sada sam ovde i to je neverovatno. Atmosfera u dvorani ume da bude naelektrisana u plej-ofu, video sam i kancelarije kluba, impresivno je videti kako sve to ovde funkcioniše, zaključio je Topić.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu