Nova vest
Košarka 2

9.7.2024.

17:24

Tejtum: "Mogu da pričaju šta hoće, ali me sad moraju zvati NBA šampionom"

Džejson Tejtum stigao je na pripreme reprezentacije SAD za Olimpijske igre kao nov čovek.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ne zbog nove frizure, već zbog titule NBA šampiona koja mu je skinula ogroman terer sa leđa.

"Sto odsto. Bio sam glavna tema mnogih diskusija ili čega god... 'Da li može da vodi tim? Da li je među pet najboljih igrača?' Pretpostavljam da ima još mnogo stvari o kojima mogu raspravljti. Ali sada sam uradio nešto o čemu više ne mogu: osvojio sam titulu. Sa tim za pojasom, dok očigledno i dalje ima nekih priča ili šta god žele da pričaju, sada uvek moraju da me oslovljavaju kao NBA šampiona", rekao je Tejtum.

Tejtum je predvodio Boston Seltikse do prve titule od 2008. godine sa impresivne 64 pobede u regularnom delu sezone i drugim najboljim učinkom u istoriji u plej-ofu otkako se sve serije igraju na sedam pobeda sa 16-3.

Zvezda Seltiksa je prošlomesečnu šampionsku paradu opisao kao "dva najbolj sata u životu" i da je teško opisati koliko je "luda" atmosfera i energija bila u Bostonu tog dana zbog prestizanja večnog rivala Los Anđeles Lejkersa po broju titula sa 18.

"Džo (trener Mazula) se već trudi da nacrta sra*a za sledeću sezonu. Rekao sam mu: 'Džo, koji ku*ac. Upravo smo osvojili titulu. Uživaj. Opusti se", otkrio je nasmejani Tejtum da nema opuštanja u Seltiksima.

"Ne brinem ni zbog jedne akcije koju trenutno pokušava da smisli. Smejali smo se tome, jer je on tako zaluđen, kao i svi mi, ali čoveče, toliko smo mnogo radili zbog ovoga. Moramo da uživaom u tome".

U međuvremenu, Tejtum je produžio ugovor sa Seltiksima i dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige sa 314 miliona dolara.

"Veoma sam zahvalan. Nije zbog para. Imao sam sreće da zaradim dovoljno, više nego što sam imak mislio da ću moći, da se pobrinem za porodicu. Za mene je važan samo osećaj da se osećam željenim, da žele da budem ovde, da budem ovde dugo, celu karijeru", rekao je Tejtum o ugovoru.

Seltiksi su zadržali 13 od 15 igrača iz šampionskog tima, uključujući drugu zvezdu ekipe Derika Vajta.

"Imali smo paklenu ekipu. Očigledno, momci koji su igrali, ali momci u našoj 'budi spreman' grupi su ekstremno talentovani. Mislim da je drugarstvo koje smo imali bilo vrlo blisko i da smo se baš dobro slagali. Nisam želeo nikakvu promenu, mislim da imamo zaista dobar tim u svim linijama", dodao je Tejtum.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu