Nova vest
Košarka 7

7.7.2024.

12:00

Broni Džejms debitovao za Lejkerse – nije se proslavio VIDEO

Sin proslavljenog Lebrona Džejmsa Broni odigrao je prvu utakmicu u dresu Lejkersa, na startu Letnje lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Za 22 minuta na terenu Broni je ubacio četiri poena (polaganje i "duga dvojka"), šut ga nije najbolje služio (2/9), upisao je i dva skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Saut Bej Lejkersi poraženi su od Sakramenta u "Klasiku Kalifornije" rezultatom 108:94.

Meč je igran u San Francisku, u gradu u kojem je Bronijev slavni otac godinama vodio velike bitke protiv Golden Stejta.

Otuda je bio iznenađen podrškom.

"Atmosfera je bila sjajna, nisam ovo očekivao, mislim, za mene je ovo bila velika utakmica, ali nisam mogao ni da pretostavim da će ljudi koji navijaju za Golden Stejt doći da me podrže. Jako lepo lepo od njih", sabrao je prve utiske Broni.

Džejms junior je promašio prva tri šuta, četvrti je ubacio, pa je promašio četiri u nizu, a onda je pogodio sa poludistance sredinom treće četvrtine.

Bio je to prvi meč mladog Bronija posle skoro četiri meseca pauze, tojest od njegove poslednje utakmice na Univerzitetu.

U međuvremenu se prijavio za draft, (ne)očekivano dobio šansu u Lejkersima i pred njim je leto dokazivanja u dresu slavne franšize.

Američki mediji su naravno odmah napravili paralelu debija Lebrona Džejmsa i njegovog naslednika. Brojke su na strani jednog od najvećih igrača svih vremena, koji je davne 2003. godine u svojoj prvoj utakmici u dresu Klivlenda, u Letnjoj ligi, ubacio 14 poena, upisao 7 skokova i 6 asistencija.

Lebron je tada bio prvi "pik" na draftu. Broni je ove godine biran kao 55.

"Samo mora da nastavi da uči, da radi, da ponavlja i da shvati koliko je sposoban. Potrebno je samo da usadi u sebe samopouzdanje", rekao je o igri Bronija trener filiajle Lejekrsa Dejn Džonson.

Podsetimo da će Lebron i naredne sezone igrati za Lejkerse i vrlo verovatno da će košarkaški svet videti sina i oca u jednoj utakmici NBA lige, prvi put u istoriji. 

 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu