Nova vest
Košarka 51

7.7.2024.

8:10

Denver jači za Hrvata: Šarić stiže kod Jokića

Hrvatski centar Dario Šarić novo je pojačanje Denver Nagetsa, zvanično je objavljeno.

Izvor: ESPN

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Dario Šarić je postao slobodan igrač nakon što mu je ovog leta istekao ugovor sa Golden Stejt Voriorsima i Denver Nagetsi su to iskoristili.

Hrvatski centar i krilni centar Dario Šarić stiže u Denver gde će Nikoli Jokiću, Eronu Gordonu, Džamalu Mareju, Majklu Porteru Džunioru i ostalima biti od velike pomoći.

Kako javlja Adrijan Vojnarovski i ESPN, Šarić je sa Denverom potpisao dvogodišnji ugovor vredan 10,6 miliona dolara i druga godina je timska opcija, pa će Nagetsi sami odlučiti da li se ugovor produžava ili ne.




U sezoni iza nas, Šarić je imao 8 poena u proseku uz 4,4 skokova i 2,2 asistencije.

Pre Voriorsa, Šarić je igrao za Oklahomu, Finiks, Minesotu i Filadelfiju, a 2014. godine je bio 12. pik na draftu kada ga je birao Orlando.

U Evropi je igrao za Zagreb, Cibonu i Efes, a posebno se pamti ta 2014. godina i njegov nastup u Ciboni kada je bio glavni heroj turnira u Beogradu i tada su pobedili Crvenu zvezdu i Cedevitu i postali šampioni ABA lige, a Šarić je bio MVP.
 

Podeli:

Komentari 51

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

3 d

Novo Sport Video Menu