Nova vest
Košarka 1

2.7.2024.

21:07

Kemba Voker objavio kraj karijere: "Hvala, košarko"

Američki plejmejker Kemba Voker odlučio je da okonča igračku karijeru u 35. godini, o čemu je obavestio javnost na Tviteru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Posle sezone u Monaku i Evroligi, iskusni košarkaš je odlučio da se povuče iz profesionalne košarke.

"Želim da se zahvalim bogu za sve šta mi je dao. Košarka je učinila za mene mnogo više nego što sam mogao da zamislim i veoma sam zahvalan na uuzbuljivom putovanju. Rešio sam da se penzionišem. Kada se osvrnem sve je poput sna, nikad nisam zamišljao da će moja karijera ovako izgledati i da ću postići sve što sam postigao. Ne bih mogao to da uradim bez podrške – moje majke, oca, moje porodice, saigrača koji su mi postali porodica, trenera koji su uvek izvlačili najbolje iz mene. Košarka će uvek biti deo mog života, pa novo nije zbogom. Radujem se sledećem poglavlju", napisao je Voker.

Karijeru je počeo na koledžu, igrajući sa Jukon Haskije, sa kojim je osvojio NCAA titulu 2011. godine i bio ubedljivo najbolji igrač završnog turnira,

Posle dobrog izdanja na koledžu, otišao je na NBA draft, gde je izabran kao deveti pik od strane tada Šarlot Bobketsa (kasnije Hornetsa).

Tu je izgradio karijeru, o čemu svedoči i četiri Ol-Star meča na kojima je nastupao.

Posle osam godina provedenih u Hornetsima, usledila je seldiba u Boston, gde je proveo dve godine.

Iako je pružio odlične partije za Seltikse, usledila je povreda kolena koja je obeležila njega do kraja karijere.

U nastavku je pokušao da se vrati, imao je epizodne uloge  u Njujorku i Dalasu, a onda je usledila selidba u Monako, gde je proveo prošlu sezonu.

Ni tu nije uspeo da se potpuno oporavi i pomogne ekipi, već je veći deo sezone presedeo na tribinama, zbog čega je i odlučio da se penzioniše.

Tokom NBA karijere u ukupno 750 mečeva regularnog dela sezone, prosečno je postizao 19,3 poena uz 5,3 asistencija i 3,8 skokova.

Za Monako je odigrao 26 utakmica, prosečno 11 minuta na parketu uz 4,4 poena i 1,1 asistenciju.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

EURO 2024

Mbape: Divim se Ronaldu

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Kilijan Mbape kaže da je Portugalac Kristijano Ronaldo fudbalska legenda i jedinstven igrač, uoči utakmice dve ekipe u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Beta

23:15

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu