Nova vest
Košarka 0

2.7.2024.

12:10

Golden stejt se oprostio od Kleja: "Pridružiće se 'besmrtnim' Voriorsima"

Košarkaš Golden stejta Klej Tompson napustiće klub posle 13 godina i preći će u Dalas.

Izvor: Beta

Profimedia

Kako su preneli ESPN i Atletik, napravljen je sporazum više timova koji će, kako je trenutno sačinjen, biti izvršen kao potpisivanje trogodišnjeg ugovora vrednog 50 miliona dolara koji uključuje Golden stejt, Dalas i Šarlot.

Voriorsi će za Tompsona dobiti dva pika druge runde od Maveriksa, koji su poslali beka Džoša Grina u Hornetse.

Bez pominjanja Dalasa, prema pravilima lige, Voriorsi su saopštili da se ne mogu preceniti neverovatni i legendarni doprinosi Kleja Tompsona ekipi i da se značaj sreće i radosti koje je doneo navijačima ne može umanjiti.

"Klejevo nasleđe će živeti zauvek i radujemo se danu kada ćemo povući njegov dres sa brojem 11 u Čejs centru, gde će se priključiti mnoštvu besmrtnih Voriorsa, uključujući i one koji su zajedno sa njim pomogli oblikovanje nedavne dinastije", navodi se u saopštenju Golden stejta.

Tompson je šesti na večnoj listi NBA lige po postignutim trojkama sa 2.481 trojkom, iza Redžija Milera (2.560), Demjana Lilarda (2.607), Džejmsa Hardena (2.940), Reja Alena (2.973) i Stefena Karija (3.747).

Golden stejt je izabrao Tompsona kao 11. pika na draftu 2011. godine.

On je s klubom osvojio četiri šampionske titule – 2015, 2017, 2018. i 2022. godine i petostruki je učesnik ol-stara.

Njegovim dolaskom u Dalas maveriksi su dobili ogromno pojačanje za novi napad na NBA titulu, nakon poraza u finalu protekle sezone.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu