Nova vest
Košarka 2

1.7.2024.

12:10

Voriorsi otpustili Pola – Popovič ga doveo da "uči" Vembanjamu

Golden Stejt Voriorsi okončali su saradnju sa Krisom Polom, ali je NBA veteran ekspresno pronašao novi tim.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pol je potpisao jednogodišnji ugovor sa San Antonio Sparsima vredan 11 miliona dolara, u sezoni u kojoj je u Golden Stejtu trebalo da zaradi 30 miliona.

Nema sumnje da je Greg Popovič doveo Pola kako bi imao jednog vrhunskog plejmejkera kao podršku za svoju 20-godišnju zvezdu Viktora Vembanjamu.

"On je jedan od najboljih takmičara u ligi svih vremena. Sjajan je lider, veliki borac. Uvek je zabavno gledati ga", hvalio je Popovič Pola nakon poraza Sparsa od Voriorsa u martu.

Pol ima 39 godina, u NBA je od 2005. kada je bio četvrti pik drafta od strane Nju Orlensa, tada Hornetsa.

Posle šest godina u Lujzijani i sprečenog trejda u Lejkerse kod Kobija Brajanta, 2011. ipak stiže u Los Anđeles, ali Kliperse.

Tu je igrao još šest godina gde nije uspeo da stigne do titule sa Blejkom Grifinom.

Prelazi u Hjuston Roketse 2017, dve godine kasnije u Oklahoma Siti Tander, a da posle samo jedne sezone postao igrač Finiks Sansa.

Nakon što nije uspeo da dođe do prstena ni u novom "supertimu" sa Devinom Bukerom i Deandreom Ejtonom (poraz u finalu 2021. od Milvoki Baksa 4-2), prošlog leta odlazi u Voriorse kod Stefa Karija.

Ipak, ni tu nije uspeo da ostvari svoj san, a na 58 utakmica prosečno je beležio 9,2 poena uz 6,8 asistencija i 3,9 skokova (11,9p i 7,3as na 18 utakmica kao starter).

Učesnik 12 Ol-star utakmica (MVP 2013) i jedan od najboljih plejmejkera u ovom veku karijeru će nastaviti u Teksasu kao mentor igraču za koga se očekuje da za nekoliko godina postane najveća NBA zvezda.

Naravno, Popovič će ga verovatno značajno koristiti i kao tutora za svog ruki plejmejkera Stefona Kasla, koga su Sparsi birali kao četvrtog pika na ovogodišnjem draftu.

Pol će postati 11. igrač koji je odigrao najmanje 20 sezona u NBA ligi.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Apple se ovome nije nadao

Prema podacima koje je prikupio Appfigures, vrhunske igre za iPhone i iPad ne predstavljaju tako veliki uspeh kao što se Apple možda nadao.

Engadget

8:15

3 h

Novo Sport Video Menu