Nova vest
Košarka 14

28.6.2024.

9:25

Pozornica spremna za predstavu "otac i sin" – Lejkersi povukli "holivudski" potez

Los Anđeles Lejkersi (ne)očekivano su draftovali sina najveće zvezde ekipe Lebrona Džejmsa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Broni Džejms je, mnogi će reći, na očevu slavu dobio ugovor od Lejkersa sa kojima će krenuti u NBA avanturu. Stručnjaci su skeptični u pogledu njegovih dometa u najjačoj konkurenciji jer Broni jednostavno nije igrač koji se bilo čime isticao u koledž košarci.


Ipak, gledaćemo ga makar jednu sezonu u dresu Lejkersa zajedno sa ocem u akciji na terenu, što će, ako ništa drugo, biti istorijski trenutak za košarku. Pozornica je spremna za ovu predstavu.

Drugi uslov da obojica zaigraju jedan uz drugog, pored toga da se Broni izbori za ulogu u ekipi, je i da Lebron ostane u timu, pošto ima opciju izlaska iz ugovora. Naravno, tako nešto teško da će se sada desiti. On je ovo prvi želeo.

"U istoriji NBA nikada se nije desilo da otac i sin igraju zajedno u istoj ekipi i sama pomisao na tako nešto je magična", kaže potpredsednik Lejkersa za košarkaške operacije Rob Pelinka.     

"Znamo, i poštujemo to naravno, da Lebron ima opciju da izađe iz ugovora... Ali ako odluči da ostane sa nama naredne sezone, istorija NBA biće ispisana. I biće ispisana u Lejkersima", vidi već Pelinka oca i sina zajedno u dresu Lejekrsa.

Broni u najmanju ruku nije blistao u koledž konkurenciji - beležio je u proseku 4.8 poena i 2.1 asistencije za 19.4 minuta.

Podsećanja radi, imao je i srčanih smetnji zbog kojih je završio u bolnici i pauzirao dobar deo vremena, ali niej odustao od karijere. Imao je i koga da ga gura napred - do Lejkersa.

"Broni je pre svega sjajan karakter", hvali Pelinka novog igrača ekipe.

"Drugo, on je mlad i izuzetno vredan momak, posvećen. To su kvaliteti koje tražimo kada draftujemo igrače i koji odgovaraju vrednostima Lejkersa".

Američki mediji prenose da su Lebron, Broni i njihovo najbliže okruženje, supruga Savana i Lebronova majka Glorija u intimnom okruženju, uz nekolicinu najbližih Bronijevih prijatelja i šampanjac, proslavili veliki dan.

Bronija je nahvalio i njegov novi saigrač Entoni Dejvis.

"Veoma je dobar defanzivno, ume da čita igru i mislim da je stavrno dobar plejmejker. Gledao sma ga nekoliko puta na treninzima i zaista je dobar - prepoznaje akcije, čita odbranu i odlično proigrava saigrače. Impresionirao me je. Mislim da će biti dobar. Očito, veliki je pritisak na njemu zbog oca. Ali jedna stvar o Broniju je važna, iz onoga što sam video i što sam čuo, on želi da gradi svoj put i ne želi da nosi etiketu Lebronovog sina. Sa takvim stavom i sa željom da gradi svoj put može uspeti... Ko zna, možda je spreman da odmah zaigra kod nas".

Potez Lejkersa da spoji slavnog oca i sina, za mnoge, ipak, nema nikakve veze sa košarkom, već potpada pod neki sasvim drugi žanr. Više je sve ovo što se odigralo bilo izvedeno u holivudskom maniru.

Slavni otac - tu, naslednik - tu, svetla pozornice - tu.

Klapa - ide, ton - ide! 

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu