Nova vest
Košarka 9

27.6.2024.

8:40

Ko je doveo Topića u OKC?

Sem Presti, generalni menadžer Oklahome, govorio je na konferenciji za medije posle NBA drafta na kom je njegov tim sa 12. mesta birao Nikolu Topića.

Dušan Đukanović
Profimedia

Micićeva uloga

"Dosta smo vremena proveli pričajući sa Vasom o ovom igraču. Vasa je imao sličnu povredu u ranoj fazi karijere. Mislim da svi znaju šta mislimo o Miciću, on ima sjajan košarkaški um. Kada imate nekoga ko ga poznaje kao Micić, to pomaže."

Srpski plejmejker je bio projektovan u Top 5 pre povrede kolena, te je Presti zadovoljan što je uspeo da dobije igrača takvog kvaliteta sa značajno niže pozicije.

"Uzbuđeni smo zbog Nikole. Bila je to jedinstvena situacija u kojoj smo došli do toga da dovedemo igrača takvog kalibra. Uzbuđeni smo što ćemo ga dovesti u našu organizaciju", poručio je Presti i dodao da se radi o veoma zrelom igraču u odnosu na godine:

"Mislim da ne možete nikada imati dovoljno igrača koji mogu da donose odluke na terenu. Kada to spojite sa veličinom, to povećava šanse da je takva odluka bila dobra."

Ne brine ga povreda ligamenata kolena koju je Topić nedavno pretpreo, ali zbog nje smatra da verovatno neće igrati naredne sezone.

"Naša očekivanja su da on verovatno neće igrati sledeće sezone", nastavio je Presti.

Upitan je i da li je Topićev stil igre sličan onom Džoša Gidija koji je nedavno trejdovan u Čikago.

"Ne bih ga poredio sa Džošom ili bilo kojim igračem na taj način. Kao što sam rekao, igrači koji su preveliki za svoje pozicije, koji dobro razumeju igru, mogu da igraju svuda po terenu", zaključio je Presti.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

EURO 2024

Selektor Španije oprezan pred Gruziju

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis De La Fuente izjavio je da njegovu selekciju, iako je na papiru favorit protiv Gruzije u osmini finala Evropskog prvenstva, ne očekuje "uopšte laka utakmica".

Beta

22:56

2 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu