Nova vest
Košarka 1

24.6.2024.

10:47

Broni Džejms nije za NBA: Da mu Lebron nije otac niko ga ne bi pogledao

Američki košarkaški stručnjaci loše su ocenili Lebronovog sina Bronija Džejmsa pred NBA draft.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

NBA draft se održava 26. juna u Njujorku, tačnije u "Barclays Centru" u Bruklinu i ove godine će privući pažnju iako po talentu nije posebno atraktivan.

Ovdašnju publiku najviše zanima Nikola Topić koji se visoko rangira, dok igrači poput Nikole Đurišića traže svoju šansu u nekim kasnijim pikovima.

Američki mediji su često pisali o Broniju Džejmsu, sinu Lebrona Džejmsa, koji sa univerziteta USC traži šansu u NBA ligi pa se dugo govorilo da će tim koji draftuje Bronija dobiti "u paketu" i Lebrona Džejmsa pa bi postali prvi tandem otac-sin koji igra zajedno u ekipi.

Ipak, košarkaški stručnjaci su Bronija Džejmsa rangirali na 72. mesto ove godine, koja generalno važi za jednu od lošijih u poslednjih mnogo godina.

Da podsetimo, NBA draft ima 60 pozicija i Broni Džejms je rangiran 12 mesta lošije od poslednjeg pika...

"Moramo da budemo iskreni. Niko ne bi ni pogledao Bronija Džejmsa kao NBA prospekta da mu otac nije Lebron Džejms. On nije za NBA. Nije spreman, ni blizu. Treba mu još minimum dve godine rada na nižem nivou kako bi se razvio i za tako nešto mu je potrebna lopta u rukama i dosta minuta što bi značilo makar dve godine u razvojnoj ligi. Ako mene pitate, to nije vredno investicije jer možda dobijete nekog 3&D igrača (šut za tri i odbrana). Ovo je potencijalno nagazna mina. Jednostavno ne mogu da ga rangiram izvan najboljih 75 igrača jer je mlad sa sjajnim atletskim predispozicijama i veoma inteligentan. Ipak, nije blizu najboljih igrača ovog drafta pa smatram da bi mu bilo najbolje da se vrati na koledž i pokuša sve što može da bude dobar igrač", napisao je Sem Vesini, ekspert za NBA draft portala Athletic.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu