Nova vest
Košarka 35

15.6.2024.

8:00

Dončić heroj, Dalas izbegao "metlu" – Boston "pregažen" u Teksasu

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Boston Seltikse rezultatom 122:84 u četvrtoj utakmici finala NBA lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Sam Hodde

Boston Seltiksi su rutinski dobili prve tri utakmice u finalu, da bi se Dalas Maveriksi revanširali u četvrtoj i pobedom od 38 razlike izbegli metlu.

Boston ima ogromnu prednost od 3-1 i čeka ih utakmica broj pet pred svojim navijačima gde će imati šansu da podignu šampionski trofej koji nosi ime po legendarnom Leriju O'Brajenu.



Što se ove utakmice tiče, Luka Dončić je oduševio "American Airlines Centar" sa 29 poena, 5 skokova i 5 asistencija, Kajri Irving je imao 21 poen, 4 skokova i 6 asistencija, Tim Hardavej 15, Derek Lajvli 11 i 12 skokova, a Dante Egzum imao je 10 poena.

Džejson Tejtum je sa 15 poena predvodio Boston, Sem Hauzer je imao 14, Pejton Pričard 11, a dvocifreni su bili još Džejlen Braun i Džru Holidej sa po 10 postignutih poena.

Kristaps Porzingis propustio je i drugi uzastopni meč u finalnoj seriji pošto je u drugom meču doživeo retku povredu tetive.
 


Mnogo je kritika bilo upućeno na račun Luke Dončića, a on je uspeo da odgovori sa 29 poena, 5 skokova i 5 asistencija uz ono najvažnije – pobedu od 38 poena razlike.

Boston je razbijen u Teksasu, ali i dalje ima ubedljivu prednost i mora da bude oprezan jer je bez Porzingisa ubedljivo poražen i Maveriksi bi mogli da dobiju krila.

Džejson Kid je konstatovao da su Dončića previše kritikovali, a Irving je takođe sumirao utiske rekavši:

"Naterao ih je da pojedu svoje reči", jasan je bio plejmejker Dalasa.

Dončić je imao 22 poena iz reketa za tri četvrtine i u tom momentu ceo tim Seltiksa nije postigao toliko poena iz reketa...

AP Photo/Julio Cortez

Ukoliko se prisetimo analiza prvog i drugog susreta, videćemo da je Dalas od samog starta forsirao zonsku odbranu, ali i da su prelako primali koševe.

Ono što je privlačilo pažnju jeste koš u prvom posedu svake od tri utakmice gde je odbrana Maveriksa delovala kao publika sa najboljim kartama.

Čim su tako nešto ispravili dogodilo se ono čemu su se i nadali – pobeda. Čak 34 poena u prvoj deonici i dvocifrena prednost (na krilima serije 14:2 sredinom kvartala) utabali su put ka prvoj pobedi Dalas Maveriksa u ovogodišnjem finalu.

Naredni meč igra se u noći između ponedeljka i utorka u bostonskom TD Gardenu.
 

Podeli:

Komentari 35

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu