Nova vest
Košarka 1

13.6.2024.

9:50

Dalas u problemu, "metla" sve bliža – gde je odbrana? VIDEO

Dalas Maveriksi izgubili su i treći meč NBA finala u nizu od Boston Seltiksa i nalaze se u velikim problemima.

Izvor: B92.Sport

Stefan Nikolić
Tanjug/AP Photo/Sam Hodde

O tome kako je Boston "pregazio" Dalas u prve dve utakmice i ostavio ih bez šansi na parketu ste već mogli da čitate na našem sajtu, a serija se nastavila u noći između srede i četvrtka i epilog je bio identičan.

Seltiksi su poveli 3-0 u velikom finalu i sada se nalaze na korak do rekordne 18. titule šampiona tako što su u "American Airlines Centru" pobedili Dalas rezultatom 106:99.

Društvene mreže su pune snimaka gde odbrana Dalasa puca poput stakla, a vrlo je interesantno pogledati kako se Dalas ponašao tokom prvog napada Bostona.

Uspeli su da poentiraju preko Kajrija Irvinga, a onda... Dalas stoji u zonskoj odbrani, ali ne reaguje na prodor igrača Bostona, posle nekoliko dodavanja iz reketa postižu se laki poeni u režiji Ala Horforda.
 


Još jedna situacija nam dolazi iz prvog poluvremena. Dalas je stao u zonsku odbranu još jednom, pogubili su se u praćenju igrača i Džejlen Braun je samo prošao pored Luke Dončića i ušao u reket.

Ni u reketu nije imao Bog zna kakav otpor odbrane Dalasa i upisao nove lake poene.


Pogledajmo sada kraj treće četvrtine, poslednjih 10 sekundi i posed je za Boston Seltikse. Džejlen Braun igra 1 na 1 protiv Kajrija Irvinga, a i Dončić je tu da pomogne.

Ipak, Braun prolazi kao da nema nikoga i zakucava bez ikakvih problema.


Dalas Maveriksi će morati da se probude podhitno jer im preti "čišćenje" u velikom finalu, što bi ih osramotilo pred domaćim navijačima.

Jasno je da ne žele da se to dogodi, ali su dozvolili da izgube od Bostona treći put zaredom bez nekog velikog pomaka u njihovoj igri pre svega u odbrani.

Detaljnije smo objasnili mečeve 1 i 2 pa ukoliko ste to propustili ostavili smo link na početku teksta kako biste videli baš ovakve momente nezainteresovanosti Dalasa tokom defanzivnih poseda.

I za kraj, pogledajmo kako je Dalas "branio" prvi napad u drugom susretu, a onda se slobodno vratite na ove primere koje smo iznad pokazali... Ne valja.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu