Nova vest
Košarka 3

12.6.2024.

20:47

Povreda Porzingisa je raritet – zabeležena samo 32 takva slučaja

Letonski košarkaš Kristaps Porzingis (28) povredio se tokom drugog meča NBA finala sa Dalasom i pitanje je kada će ponovo na teren.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CJ GUNTHER

On se, podsetimo, vratio tek nedavno, baš za finale pošto je gotovo čitavu plej-of seriju proveo oporavljajući se od jedne povrede.

Sada ga je snašla druga.

Ovakva mu se nikad nije desila, ni njemu, ali ni većini sportista, retko se kome i dešava. U pitanju je povreda koja je dosad zabeležena kod samo 32 ljudi.

Tačna dijagnoza glasi: kidanje medijalnog retinakuluma koji dovodi do dislokacije zadnje tibijalne tetive.

U pitanju je leva noga.

Povredu je doživeo na 3:27 minuta do kraja treće četvrtine utakmice broj dva i ova povreda nije povezana sa povredom lista koja ga je ranije mučila.

I za najiskusnije ortopede ovo je retko viđen slučaj, jer postoje samo 32 dokumentovana u medicinskoj literaturi na engleskom jeziku iz 2006. godine.


Letoncu nije lako jer će ponovo morati da prolazi kroz proces tretmana povrede i potom oporavka, mada nije jasno koliko će sve to da traje. U svakom slučaju Boston je izgubio vrlo važnog aduta u finalnoj seriji u kojoj vodi 2:0 posle dva meča u Masačusetsu.

"Osetio sam nešto i sada moram da vidim šta je u pitanju. Očito, učiniću sve što je do mene da zaigram opet u finalu", rekao je Porzingis, koji je ove sezone bio starter na 57 utakmica.

Imao je vrlo zapažene role u prva dva meča protiv Dalasa.

Povrede su postale njegov pratilac maltene u svakom klubu u kojem je igrao.

"Ne zanima me. Prolazio sam kroz svašta tokom karijere i očito da je ovo još jedna loša stvar. Teško je... prosto, teška situacija", odgovorio je novinarima kada su ga pitali o velikom broju povreda koje ga prate.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu