Nova vest
Košarka 44

12.6.2024.

11:40

NBA liga "preskočila" Topića

NBA liga je u "zelenu sobu" pozvala prvih 12 igrača među kojima nije bilo srpskog plejmejkera Nikole Topića.

Izvor: ESPN

Stefan Nikolić
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Popularna zelena soba je mesto "iza pozornice" na NBA draftu gde se nalaze igrači koji će gotovo sigurno biti birani visoko na draftu.

Zelena soba ima dva "talasa" i u svakom mogu 12 igrača da dobiju poziv, a u ovogodišnjem prvom talasu izostavljen je srpski plejmejker Nikola Topić.

Pozive su dobili: Zakari Rizašo, Aleks Sar, Donovan Klingen, Rid Šepard, Matas Buzelis, Stefon Kasl, Dalton Neht, Tiđane Salaun, Ron Holand, Kodi Vilijams Devin Karter i Džakobi Volter.

Osim Topića, vidimo da je izostavljen i Kel'el Ver, Zek Idi, Rob Dilingam, pa i Karlton Karington, Džered Mekejn...

Narednih dana sledi i pozivnica za drugi talas gde bismo možda i mogli da vidimo nekog od pomenutih igrača koji su izostali, a tu pre svega mislimo na Nikolu Topića.

Ne treba zaboraviti ni slučajeve prethodnih draftova kada su ljudi poput Bola Bola, Rašara Luisa, Maćeja Lampeja i još ne tako malog broja igrača dobijali pozive u zelenu sobu, a birani su tek u drugoj rundi drafta.

Svaki igrač u zelenoj sobi može da pozove maksimalno 6 gostiju, što je manje nego prošle godine kada su igrači imali pravo na deset gostiju.

U NFL zelena soba ima daleko više značaja na projektovanu poziciju na draftu nego li u NBA ligi, ali što se Topića tiče, eksperti tvrde da neće biti van "lutrije" i da se očekuje da bude izabran negde između 5. i 15. pika.

Aktuelni član Crvene zvezde i sin nekadašnjeg košarkaša Milenka Topića imao je problema sa povredama kolena koje sigurno nisu uticale dobro na njegovu poziciju na draftu, tako da ćemo 26. juna i videti kako će dalje teći njegova karijera, kada budemo ispratili NBA draft koji se tradicionalno održava u Njujorku.

Podeli:

Komentari 44

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu