Nova vest
Košarka 4

11.6.2024.

23:55

Porter o trans ženama: "To me iritira"

Košarkaš Denver Nagetsa Majkl Porter Džunior svojim komentarom je "zapalio" javnost u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Fox News

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Majkl Porter Džunior je saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima i on je tokom gostovanja na "Full Send" podkastu govorio o WNBA i senzacionalnoj Kejtlin Klark.

Tokom trajanja plej-ofa, Porterova izjava je "zapalila" Ameriku, a tada je rekao da bi pomenuta Kejtlin Klark mogla da postiže koševe redovno i u NBA ligi.

"Ona je sjajna. Nisam je gledao pre završnog NCAA turnira i bio sam šokiran koliko je zapravo dobra. Izgledala je kao ženska verzija Sefa Karija. Da dođe u NBA odbrane bi bile u problemu, doduše ne bi ni ona mogla da odbrani nikog, ali bi dala mnogo trojki", objasnio je Porter u podkastu, a prenosi Fox News.

Kada su ga pitali za druge košarkašice, poput Ejndžel Ris, samo se nasmejao aludirajući da ne bi mogla da poentira preko njega.

"Mnoge žene ne mogu da se takmiče sa muškarcima i zbog toga mislim da muškarci ne bi trebalo da naprave tranzciiju i postanu žene da bi se takmičili sa drugim ženama. To me iritira", rekao je Porter i ovaj njegov komentar privukao je veliku pažnju javnosti.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

10 h

Novo Sport Video Menu