Sa Marjanovićem nema šale

Košarkaši Filadelfije večeras od 21 čas igra četvrti meč četvrtfinala plej-of serije Istočne konferencije protiv Bruklin Netsa.

Izvor: Z.K.

Subota, 20.04.2019.

11:20

Sa Marjanovićem nema šale
EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Filadelfija vodi sa 2:1, a prema prvim informacijama nastup Džoela Embida u večerašnjoj urtakmici je i dalje pod velikim znakom pitanja.

To praktično znači da će biti dovoljno šanse za srpskog centra Bobana Marjanovića koji u plej-of seriji prikazuje odlične partije.

Nije samo visina to što Marjanoviću pomaže u borbi pod obručima, u njegovoj igri ima mnogo više od toga. On je pokazao u prve tri utakmice doigravanja da sa njim nema šale i daće biti od velike koristi ekipi.

U protekla tri meča imao je prosek od 14,3 poena, 6,3 skokova za svega 17,3 minuta. U Bruklinu je u meču broj tri postigao 14 poena, pogodio je sva bacanja i bio je čovek od poverenja trenera Breta Brauna i u kasnijoj fazi utakmice.

Siksersi su sa Bobijem na parketu delovali daleko bolje nego sa Gregom Monroom i to daje nadu da će imati zapaženju ulogu i u mečevima koji predstoje.

"Prilično sam visok, kao što znate. To svakako ima efekta. Ponekad i samo moje prisustvo pod obručem pomaže da se odbrani koš. Radimo na tome, pripremamo se, moramo se držati plana i dogovora", kaže Marjanović.

Kada je srpski košarkaš bio na parketu u mečevima broj dva i tri, Bruklin je protiv njega ima šut 5/13. Uz to prilično je efikasan i sa poludistance.

"Ne sećam se da je Boban promašio sa poludistance od kako sam ovde", priznao je i Greg Monro.

Tako će u odsustvu Embida, Marjanović biti veoma bitan za igru Siksersa. I on sam je svestan da će svaki igrač biti ključ eventualnog uspeha u plej-ofu.

"Moramo da zbijemo redove i podržavamo jedan drugoga. Povrede se dešavaju, sada je to Embid, kasnije može biti neko drugi. Trebalo bi da se držimo zajedno, da dođemo do nove pobede i da igramo kao tim sve bolje i bolje", ohrabruje Marjanović kolege.

Nova prilika je već večeras. Dobiju li utakmicu u Bruklinu imaće meč loptu na svom parketu. I Marjanović će u svemu tome, imati svoj udeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: