Nova vest
Košarka 30

26.10.2024.

11:30

"Pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i uzme 10 skokova? Dajte malo, bre, ljudi!"

Vlade Đurović, poznati košarkaški analitičar i bivši trener analizirao je evroligaške nastupe Partizana i Crvene zvezde.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

Đurović je, gostujući u emisiji "Arena Basket", potkačio crno i crveno-bele zbog rezultata u tekućoj nedelji.

Prvo je na red došao šokantan poraz Partizana od Virtusa na domaćem parketu.

"Partizan je izgubio, moram da kažem, glupo. To je izraz koji se ne upotrebljava u košarci, ali baš je glupo izgubio utakmicu i to od ekipe koja je imala 0-4, a da je imala 0-5, u naše vreme se to govorilo da ih ni dizalica ne bi digla gore. Morao je da se dobije Virtus", rekao je Đurović i dodao:

"I sad, šta se dešava? Naredni protivnici će dolaziti pred Partizanovu publiku i svaki trener ako je imalo pametan, rekao bi 'teško je, 20.000 ljudi, ali čekaj, pa njih je Virtus dobio, a vidi gde je Virtus na tabeli, a gde smo mi'. To nije bilo dobro psihološki što je Partizan to izgubio. Sad mora neki neočekivani brejk da napravi".

Što se tiče Zvezde i njenog poraza od Reala u Madridu, na meti kritika je bio Uroš Plavšić.

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

"Ja ne znam šta Plavšić može da izgubi, ako dobije bananu od Tavaresa ili Ibake koji su za klasu jači i iskusniji igrači od njega. Pa, uđi malo s njima, napravi pet penala, izađi. Čitao sam posle njegovu izjavu, on je izgleda zadovoljan. Pa, ne možeš da budeš zadovoljan. Izgledao je smešno pored ove dvojice", istakao je Đurović.

Analizirao je zatim naredni meč crveno-belih, protiv Žalgirisa u Kaunasu naredne nedelje.

"Opet ne može da bude gori momenat, ovi su sad prvi na tabeli. Prethodni put je ja mislim Žalgiris bio prvi na tabeli u vreme Sabonisa. I, evo sada su prvi. Puna će biti dvorana, bacaće se po terenu. Taj Žalgiris ima slabiji tim i manji budžet od Zvezde. Slabiji. Šta mislite, da li bi Sferopulos uzeo trojicu ili, hajde, četvoricu iz Žalgirisa? A Trinkijeri bi sigurno bar sedmoricu voleo da ima u svom timu iz Zvezde", dodao je iskusni trener i osvrnuo se na centra Žalgirisa, Alena Smailagića.

"Znamo Smailagića, pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i da nam uzme 10 skokova? Dajte malo, bre, ljudi. Zvezda ima dobar tim i dovoljno dobrih igrača".

Podeli:

Komentari 30

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu