Nova vest
Košarka 1

25.10.2024.

22:40

Olimpijakos bez Milutinova nije imao rešenja za Edvardsa – Panter stavio Barsu na vrh

Košarkaši Bajerna napravili su iznenađenje u petom kolu Evrolige, jer su na svom terenu savladali ekipu Olimpijakosa sa 84:80.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Najzaslužniji u timu Bajerna za ovu pobedu je bio Karsen Edvards sa neverovatnih 30 poena, Buker je imao 20, dok je Nejpir upisao deset. Srpskog košarkaša Vladimira Lučića nije bilo na terenu. 

U redovima Olimpijakosa, gde nije bilo Nikole Milutinova, Saša Vezenkov je bio najefiasniji sa 16 poena. 

Gledali smo jednu tvrdu i neizvesnu utakmicu tokom celog prvog poluvremena, gde nijedna ekipa nije imala dvocifrenu prednost, pa je tek krajem druge četvrtine posle mnogo promena u vođstvu Olimpijakos koji jeste bio favorit na ovom meču vodio sa 43:32. 

Nastavio je tim iz Pireja u istom ritmu u nastavku meča, ali su Bavarci uspeli da istope vođstvo crveno-belih koji su sa 12 poena stigli na svega dva poena prednosti. Nisu gosti u tim trenucima dozvolili da utakmica ode u smeru tima iz Minhena, ali pa je tako Olimpijakos i posle trećeg perioda imao prednost.

Olimpijakos je bio na granici dva poseda prednosti, Bajern se nije predavao i na kraju je uspeo da najviše zahvaljujući Karsenu Edvardsu, koji je pogodio nekoliko teških šuteva. 

Nije tu bio kraj uzbuđenji, Bajern je pobegao na sedam poena prednosti, ali je Olimpijakos imao odgovor, tako što je smanjio vođstvo domaćih na poen prednosti. Međutim domaći tim je na kraju bio precizniji u završnici i tako je stigao do velike pobede. 

U sledećem kolu Olimpijakos će dočekati Real Madrid, dok Bajern putuje u Bolonju na megdan Virtusu. 

Teže od očekivanog košarkaši Barselone došli du do pobede protiv ekipe Asvela 90:83. 

Gotovo da niko nije mogao da pretpostavi da će tim Blaugrane morati da strepi do samog kraja za trijumf protiv ekipe ekipe koja kvalitetom nije ni prići timu Đoana Penjaroje. 

Tek u poslednjih pet minuta domaći tim je uspeo da slomi otopr nezgodne ekipe Asvela koja se dobro držala tokom celog meča. 

Barselona je posle ove pobede prvoplasirani tim na tabeli Evrolige. 

Opet je dvojac bivših igrača Partizana bio u prvom planu. Kevin Panter je bio najefikasniji i na ovom meču sa 20 poena,  dok je Jan Veseli utakmicu okončao sa 14 poena. 

Kod Asvela Teo Maledon je bio najbolji sa 21. poenom. 

Barselona u sledećem kolu gostuje Anadolu Efesu, dok Asvel ima još jedno teško gostovanje u Atini aktuelnom prvaku Evrope Panatinaikosu. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu