Nova vest
Košarka 2

25.10.2024.

21:45

PAO pokorio Istanbul

Košarkaši Panatinaikosa upisali su treću pobedu u Evroligi, jer su na gostujućem terenu savladali ekipu Fenerbahčea sa 81:76.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Najefikasniji u ekipi Panatinaikosa je bio Kendrik Nan sa 15 poena, jedan manje je upisao Matijas Lesor, dok je jedan od junaka pobede Kostas Slukas koji je i bivši košarkaš Fenerbahčea upisao 13 poena. 

Fenerbahče je predvodio Tarik Biberović sa 16 poena i šest skokova, Boldvin je imao 14, a Kolson 11 poena. Srpski košarkaš Marko Gudurić je imao devet poena. 

Posle blage prednosti Fenerbahčea, košarkaši Panatinaikosa su posle serije poene od 6:0 došli do vođstva od osam razlike, koju je domaći tim mogao da spusti na dva poena manje, pa je tako prvi kvartal okončan sa vođstvom gostujućeg tim rezultatom 21:15.

U drugoj četvrtini je aktuelni prvak Evrope konstatno vodio. Prednost zelenih je varirala od svega četiri poena prednosti, ali je PAO podigao nivo igre, krenuli su ubacuju neke dalekometne šuteve, pa je vođstvo gostiju otišli na čak 12 poena (42:30).

Gotovo preslikano kretanje rezultata smo imali i u trećoj deonici, gde je PAO održavao prednost, koje je tikom većeg dela četvrtine iznosila i preko deset poena. Već su tada navijači domaćeg tima bili zabrinuti hoće li njihov tim imati šanse za trijumf na ovom meču. 


Ali se onda u poslednjih deset minuta košarke desilo pravo čudo. Fener je napravio seriju od 11:0 i tako na šest minuta do kraja stigao do prve prednosti posle uvodnih minuta utakmice. Ataman je bio u neverici, ali nije zatražio tajm-aut već je pustio njegove igrače da se sami izbore sa situacijom. Usledila je neizvesna završnica, gde smo na 90 sekundi do kraja imali vođstvo Fenerbahčea od 73:72. Da bi na kraju slavili sa 81:76. 

Panatinaikos u sledećem kolu igra protiv Makabija, dok Panatinaikos će na svom parketu dočekati Asvel. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu