Nova vest
Košarka 1

24.10.2024.

23:06

Sferopulos naveo razloge poraza u Madridu

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos kratko je prokomentarisao partiju protiv Real Madrida.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Madriđani su ubedljivo slavili u meču petog kola Evrolige – bilo je 95:72.

"Mislim da nismo igrali čvrsto koliko smo hteli, to je najbitnije. Trebalo je da budemo agresivniji, da igramo bolju odbranu, naravno. U napadu da igramo pametnije. Bilo je trenutaka kada smo loše čitali igru na obe strane terena i moramo iz toga da naučimo", rekao je Sferopulos.

Trener Reala Ćus Mateo je upitan da li je ovo najkompletnija utakmica Reala ove sezone.

"Da, verovatno. Defanzivno sigurno. Mislim da smo igrali jako dobro, tražimo ovakvu konstantnost od početka sezone. Kontrolisali smo njihove šutere, veoma dobro smo odradili posao u odbrani i u skoku. Na taj način moramo da odrastemo", kazao je Mateo.

Objasnio je razliku između Reala sada i pre mesec i po dana.

"Svi moraju da rade da bi se sve sklopilo. Sada igramo dobro i nećemo se opustiti za sledeću utakmicu. Nastavićemo da radimo svakog dana. To je ključno! Tokom duge sezone kao što je ova, gde igramo u dva takmičenja, verovatno ćemo imati uspone i padove. Bili smo veoma loši na početku, ali radimo na tome i nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Doći će neki teški trenuci, ali moram da budemo tu jedni za druge da bismo bili u vrhu tabele na kraju", istakao je Mateo.

Dešavanja pratite OVDE.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu