Nova vest
Košarka 51

24.10.2024.

14:56

Zvezda već "naciljala" centre? Na stolu su tri opcije – među njima je i NBA zver

Košarkaški klub Crvena zvezda razmatra dovođenje novog centra, što je potvrdio trener Janis Sferopulos u nedavnom razgovoru sa medijima, a pojedini izvori tvrde da je klub sa Malog Kalemegdana povukao i konkretne poteze.

Izvor: Sportske.net/Telegraf

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Opcija  postala je realna zbog nedostatka na poziciji centra, posebno nakon odlaska Džoela Bolomboja, a Filip Petrušev nije idealna zamena za tu ulogu.

Prema informacijama "Sportske.net", Zvezda ima nekoliko mogućnosti na stolu.

Jedna od njih je Toni Džekiri, koji je već bio povezan sa crveno-belima tokom leta.

Druga potencijalna meta je Džonatan Motli.

Iako Džekiri postiže solidne rezultate u VTB ligi, sa prosekom od 8.9 poena i pet skokova po meču, veliko je pitanje da li će CSKA biti spreman da ga pusti.

Motli, koji trenutno igra za Hapoel iz Tel Aviva u Evrokupu, beleži prosečno 15 poena po utakmici. S obzirom na njegove kvalitete, očekuje se da bi povratak na najviši nivo evropske košarke mogao da bude logičan korak, pogotovo kada se uzmu u obzir ambicije Crvene zvezde, koje se sve više usklađuju sa njihovim rezultatima.

Spominje se i Bizmak Bijombo, kojem je poslednji klub bila Oklahoma, piše "Telegraf". Njemu je već poslata ponuda i čeka se reakcija agenta.

Bijombo je nosio dres Memfisa, Finiksa, Šarlota, Orlanda, Toronta, dok je Evropi igrao u Fuenlabradi i Ileskasu na samom početku karijere.

Pre 13 godine, 2011. je draftovan je u prvoj rundi kao sedmi pik od strane Sakramenta.
 

Večeras Crvena zvezda igra protiv Reala u Madridu, gde će pokušati da ostvari svoj četvrti trijumf u pet kola Evrolige.
 

Podeli:

Komentari 51

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

3 h

Novo Sport Video Menu