Nova vest
Košarka 17

24.10.2024.

12:57

Ovo su prve reči Nilikine nakon promašenog šuta koji je sve mogao da promeni

Frenk Nilikina nije krio koliko mu je teško palo to što je promašio šut za pobedu Partizana nad Virtusom u petom kolu Evrolige.

Izvor: Meridian sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Nakon što je do jedan ujutru šutirao sa iste one pozicije sa koje je promašio trojku za pobedu, Nilikina je govorio za "Meridian sport".

"Samo sam malo šutirao sa Acom. Ionako nikada ne mogu dugo da zaspim posle utakmice. Čak i u ovo vreme, i dalje je tu mnogo ljudi koji rade, čiste tribine, sređuju", započeo je Nilikina, pa se osvrnuo na promašaj.

"Nema tu šta da se objašnjava. Promašio sam mnogo šuteva, imao sam loše izgubljene lopte. Ovi šutevi će pomoći da nastavim dalje. Tačnije, da sve to procesuiram. Znate, ima mnogo toga goreg u životu. Mnogo mi je stalo. Znate, sada sam bio u toj situaciji da uzmem poslednji šut. Ali, utakmica je mnogo više od poslednjeg šuta. Tu su i moje izgubljene lopte, odbrana… Saigrači su me ohrabrivali. Odmah posle utakmice su me podržali. Cenim to, kao i podršku trenera, ili to što je Aca ostao sa mnom ovoliko dugo posle utakmice", iskren je Francuz.

Svestan je da mora da pređe preko toga.

"U ovakvim situacijama uvek je teško, posebno dok je još sve sveže. Jer vam je mnogo stalo. Istovremeno znam da moram da nastavim dalje. Ovo sada je bio moj način da krenem dalje, da to prihvatim, procesuiram i okrenem se sledećem meču", naveo je Nilikina za "Meridian sport".

 



Dotakao se povrede Karlika Džonsa, pa s ezahvalio na velikoj podršci.

"Mnogo mi je žao što se Karlik povredio. O tome sam mogao da razmišljam sad dok sam šutirao. Video sam i sve ove ljude u sali koji rade u ovo vreme, vi ste me takođe čekali… Zahvalan sam što imam priliku da igram košarku za sve ove ljude, za moju porodicu. Ovo se dešava, samo moramo da nastavimo da radimo… To su mi i saigrači rekli odmah posle utakmice, da sam sebe doveo u situaciju da rešim utakmicu", naglasio je.

Ipak, neće prestati da se trudi i to je najbitnije.

"U takvim momentima, ako previše razmišljate o promašaju, to vas celog obuzme. Mi smo svi takmičari i želimo da pobedimo. Dešava se. U košarci, kao i u životu, imate poraze i pobede. Sve što možeš da uradiš jeste da naučiš na tome i nastaviš dalje. Da šutneš sledeći put".

Imao je i poruku za navijače.

"Hvala zbog načina na koji nas bodre od početka sezone, kako su nas prihvatili u ceo ovaj projekat, novi tim, kako sve gradimo... Cela ta strast koju osećaju. Kao što sam već rekao, stvarno mi je stalo do toga što igram za Partizan, što sam u timu sa ovim igračima. Želimo da postignemo nešto veliko. Tu je i taj dobar pritisak koji osećamo zbog toga", istakao je francuski košarkaš.

Na kraju, pohvalio je i Virtus i zaključio da je pred crno-belima mnogo ciljeva koje žele da ispune.

"Treba i Virtusu odati priznanje. Ali, mislim da je trebalo mi da kontrolišemo utakmicu, mogli smo bolje da uradimo nešto. Posebno zbog ciljeva koje smo sebi postavili. Ovo sada je bila reakcija. Mislim da bi i svaki moj saigrač uradio isto…Zahvalan sam na podršci koju osećam od početka sezone. Život se nastavlja. Tu su i dalje veliki ciljevi koje želimo da ostvarimo ove sezone", zaključio je Nilikina za "Meridian sport".

 

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

1 h

Novo Sport Video Menu