Nova vest
Košarka 1

23.10.2024.

23:38

Lundberg: "Ne mogu samo dvojica ili trojica da igraju odbranu" VIDEO

Plejmejker Partizana nije bio previše opširan u osvrtu na situaciju u kojoj je bio glavni protagonista pred sam finiš utakmice Partizana i Virtusa.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Gosti su odneli tesnu pobedu iz grotla Arene 70:69, ali je sve moglo biti srećnije po crno-bele da je Lunbergov prodor i napad na koš gostiju završen prekršajem Šengelije, kako su to mnogi videli u hali.

Ne i sudije, koje su dodelile loptu Virtusu.


Na pitanje da opiše pomenutu situaciju danski košarkaš je kratko odgovorio:

"Krenuo sam agresivno na prodor, promašio sam šut. To je sve što ću reći", ostao je i pomalo zagonetan Ife, strelac 14 poena protiv svog bivšeg kluba.

Lundberg je ipak svestan da je najmanje do sudija u ovom porazu, najviše do samih igrača Partizana.

Izvor: B92 sport

O tome šta je odlučilo utakmicu kaže:

"Nedostatak našeg fokusa u najvažnijim trenucima utakmice, dozvolili smo previše ofanzivnih skokova iz kojih su oni posle imali otvorene šuteve za tri poena. Davali smo im previše otvorenih poena. Mislim da fokus naše odbrane nije bio dobar kao što želimo da bude i kako bi trebalo da bude za tim kao što je Partizan. U isto vreme je to defintivno nešto iz čega možemo da naučimo i probaćemo da naučimo".

Ofanzivni skok protivnika ponovo je bio boljka za crno-bele. Lundberg kaže da je potreban veći napor i angažovanje svih igrača u petorci, a ne samo dvojice ili trojice.

"Moramo više da se trudimo, da jače fizički reagujemo, da postavljamo naša tela i da shvatimo da pet igrača igra odbranu, a ne dvojica ili trojica. Petorica moraju da idu na skok, posebno protiv ovakvog tima koji mnogo toga polaže na ofanzivnom skoku, to moramo da zaključavamo".

Izvor: B92 sport

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

8 h

Novo Sport Video Menu