Nova vest
Košarka 1

22.10.2024.

18:23

Atamanu se ovo neće svideti

Košarkaška Evroliga odbila je žalbu koju je Panatinaikos uložio posle meča u kom je poražen protiv Pariza (84:80) u trećem kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U završnici tog meča, kada je na 3:42 do kraja Pariz vodio sa 75:68, a sudije su odlučile da dosude tehničku grešku treneru Panatinaikosa, Erginu Atamanu. Potom je i Kendrik Nan dobio nesportski faul.

"Čestitam Parizu. Posle toliko godina, ovo je prvi put da sam ovo video u Evroligi. Igrali su vrlo brzu igru. Trčali su sa loptom i šutirali za samo 5-6 sekundi. A u odbrani su bili vrlo agresivni. Nisam video snimak i ne mogu da kažem nešto o konkretnim akcijama, ali moji igrači su imali mnogo pritužbi. Bilo je to nešto neobično. Posle toliko godina, ovo je prvi put da ovo vidim u Evroligi", besneo je Ergin Ataman, trener Panatinaikosa, posle tog meča.

Žalba Panatinaikosa se odnosi na to da je između ta dva poziva trebala da bude pauza u igri, ali je sat nastavio da teče, zbog čega Panatinaikos veruje da žalba ima osnova.

Ipak, izgleda da nije imala te je odbačena.

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

U istom saopštenju je objavljeno i da će srpski "večiti" rivali biti kažnjeni.

Partizan je kažnjen zbog trećeg kola EL sa 5.000 evra za paljenje baklji u svojoj dvorani tokom utakmice protiv Bajerna.

Zvezda je kažnjena sa čak 25.000 evra zbog ubacivanja predmeta na teren i napadnih povika prema nekoj osobi tokom utakmice protiv Barselone u svojoj dvorani..

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu