Nova vest
Košarka 0

21.10.2024.

11:34

Zvezdin dvojac "čupa" EL Selektore, a dominiraju dva igrača koja nikada ne biste pogodili

Evroligaška sezona počela je pre oko mesec dana, a posle četiri kola u našem Selektoru imamo zanimljiv rasplet.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

U svakom fantaziju, nezavisno od sporta, navikli smo na iznenađenja, pa ništa čudno nije što ih već imamo u Evroliga Selektoru na B92.sportu.

Da ste morali da pogodite koji igrači će biti na prvoj, odnosno drugoj poziciji po broju indeksnih poena posle prva četiri kola, ova dva imena sigurno ne biste izabrali.

U pitanju su plejmejker Asvela Teo Maledon (98 PIR) i centar Asvela Nil Sako (93)!

Istini za volju, da nije bio suspendovan na jednoj utakmici bolji od obojice bi možda bio Fakundo Kampaco, koji je po prosečnom broju indeksnih poena na drugom mestu sa 23,7.

Zanimljivo je i da bi navijači Crvene zvezde trebalo da budu dobro pozicionirani, jer su neki od njihovih ljubimaca jako visoko kotirani u dve od tri najprepoznatljivije kategorije.

Kod Miler-Mekintajer trenutno je peti asistent lige sa šest uspešnih dodavanja u proseku, a ispred njega su Laprovitola (6,25), Kampaco (6,5), Ti Džej Šorts (7) i Blat (9).

Što se skokova tiče, Džoel Bolomboj je odmah iza dominantnog Sakoa. Francuz ima deset uhvaćenih lopti po utakmici, a Zvezdin centar 9,25. Slede Tavares (8,25), Lesor (8) i Kalifa Kumađe (7,75).

Što se poentera tiče tu nema sadašnjih igrača "večitih" rivala, ali ima bivših – Kevina Pantera i Šabaza Nejpira.

Prvi je Edvards (18,25), na deobi drugog mesta su Panter i Nan (18), četvrti je Šorts (17,75) a peti Nejpir (17,5).

Na kraju, ipak, najbitniji je indeks, koji praktično određuje ko koliko poena donosi u EL Selektoru, a njega gledamo iz ugla ukupnog brojea stečenih poena, a ne u proseku – jer džaba ako igrač donese 50 poena u jednoj utakmici, a propusti naredne tri...

Posle pomenutih Maledona (98) i sakoa (93) slede Lesor i Vezenkov (90), Moneke (87), Šorts (85), Fransisko (77) i do kraja Top 10 mesta dele Okobo, Panter i Blat (76).

Koje od navedenih igrača vi imate u Vašem B92.sport Selektoru? A, koje žalite što na vreme niste doveli? Pišite nam u komentarima.

I, naravno, napravite vašeg Selektora – još nije kasno!

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu