Nova vest
Košarka 69

19.10.2024.

14:44

Sudijska analiza – Zvezda oštećena protiv Barselone

"Basket Njuz" donosi tekst Toda Varnika, proslavljenog izraelskog sudije, koji smatra da je Crvena zvezda trebalo da uloži protest na odluke sudija u duelu sa Barselonom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Dva tima su u Beogradskoj areni odigrala izuzetno interesantan meč, koji je posle produžetka pripao Blaugrani rezultatom 98:94.

Varnik je analizirao dve situacije u završnici regularnog dela susreta, za koje smatra da je kod njih sudijska trojka, na čelu sa Robertom Lotermozerom, loše reagovala.

Varnik se najpre osvrće na duel Džoela Bolomboja i Jana Veselog, nakon čega je dosuđena "mrtva lopta", iako je bilo očigledno da je tom okršaju prethodio faul Džabarija Parkera.

Arbitri su ostali pri svojoj odluci, s tim da je crveno-belima ostalo četiri, a ne osam sekundi za prenos lopte na protivničku polovinu, nakon što je Bolomboj nadskočio Veselog.

Jago dos Santos nije na vreme to učinio, trener Barselone Đoan Penjaroja je protestovao, dobio tehničku, ali je sudijski tim potom otišao da gleda snimak, iako se prema pravilima to ne radi (bar ne za slučajeve prenosa lopte preko pola), osim na kraju četvrtine ili u produžetku.

Varnik ističe da se sve ovo dogodilo krajem četvrtine, a ne na kraju, te da spomenuta situacija ne može da bude predmet video pregleda.

Nakon ove situacije, Ajzea Kenan je promašio slobodno bacanje, Kevin Panter je ubacio trojku, koju je polaganjem "poništio" Jago i tako uveo meč u produžetak, koji je naposletku pripao gostima.

Podeli:

Komentari 69

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu