Nova vest
Košarka 12

19.10.2024.

8:57

Partizan napravio veliki skok – Zvezda ostala na vrhu tabele

Završeno je i četvrto kolo Evrolige posle kojeg su neki klubovi značajno napredovali na tabeli, dok su neki imali i blagi pad.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tu se pre svega misli na aktuelnog prvaka Evrope ekipu Panatinaikosa, koji su na veliko iznenađenje poraženi u oba meča prvog duplog kola u novoj sezoni Evrolige.

Zeleni su imali dva utakmice na strani, ali svakako nisu sebi mogli da dozvole da izgube od novajlije u Evroligi ekipe Pariza, dok su onda u reprizi finala iz prošle sezone poraženi od Real Madrida.

Oprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

Tako da sada oni zauzimaju šesto mesto sa učinkom 2:2.

Isti taj skor imaju i košarkaši Partizana, koji su posle lošeg starta sezone, gde su poraženi na gostovanjima Baskoniji i Real Madridu, sada iskoristili prednost domaćeg terena i prvo savladali Bajern u Areni, da bi potom bili bolji od Makabija, koji je bio domaćin u hali Aleksandar Nikolić.

Crno-beli su tako napravili veliki skok i posle četiri kola zauzimaju osmu poziciju.

Identičan učinak sa Partizanom imaju i ekipe Olimpijakosa, Anadolu Efesa, Real Madrida, Asvela, Baskonije, Makabija i Bajerna.

Sa druge strane ekipa Crvene zvezde je posle velike borbe i produžetka na kraju ipak bila poražena od Barselone, ali crveno-beli mogu biti zadovoljni, jer se i dalje nalaze na čelu tabele sa učinkom od 3:1. Podsetimo da je Zvezda u prvom meču ovog duplog kola u Istanbulu savladala ekipu Fenerbahčea. 

Sa samo jednim porazom posle četiri kola uz ekipu Janisa Sferopulosa su i već pomenuta Barselona, potom Monako, Želgiris i Fenerbahče.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

2 h

Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

3 h

Novo Sport Video Menu