Nova vest
Košarka 6

18.10.2024.

22:33

Zvezda pala posle drame i produžetka – Panter junak Barselone!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradskoj areni od Barselone posle produžetka (98:94), u četvrtom kolu Evrolige.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Vatroslav Hladny/Starsport

Junak gostiju u ovom dvoipočasovnom spektaklu bio je Kevin Panter, koji je meč završio sa 26 poena i tri asistencije.

Najpre je u završnici regularnog dela pogodio trojku, koju je polaganjem "poništio" Jago dos Santos i odveo utakmicu u produžetak.

I tamo je bivši kapiten Partizana bio najbolji, najpre je ubacio trojku pred poslednji minut, a onda i nakon kontranapada u završnim sekundama potvrdio trijumf Blaugrane.

Ispratili su ga Jan Veseli sa 19 poena i pet skokova, Džabari Parker je ubacio 13, dok su po 11 postigli Tomaš Satoranski i Vili Ernangomes.

Sofascore

Kod Zvezde najbolji su bili Jago do Santos sa 23 poena, Nikola Kalinić je dodao 19, a dvocifreni su bili još Džoel Bolomboj sa 11 poena i sedam skokova, odnosno Majk Daum sa 10 poena i šest skokova.

Već u uvodnim minutima utakmice bilo je jasno da ćemo gledati napadački orijentisanu, efikasnu košarku.

Najbolje ju je otvorio Kevin Panter, doskorašnji kapiten Partizana, koji je pokazao da je majstor poludistance.

Gosti su forsirali pik i maltene isključivo poentirali iz reketa, u trenucima kada su se crveno-beli pomalo mučili u napadu.

Zvezda nije dozvolila rivalu da se odlepi, a do prvog vođstva stigla je posle ubačene trojke Nikole Kalinića.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pored Kalinića, Teodosić i Jago dos Santos su preuzimali odgovornost, dok je na drugoj strani Jan Veseli bio raspoložen.

Početkom drugog kvartala, uoči poena Dobrića, viđena je nesvakidašnja scena, pošto je na terenu završio i jedan pas.

Vukao je Jago Zvezdu, prvi dostigao dvocifren učinak, pogađao je, nije se ničega plašio, ali je sredinom četvrtine morao van parketa zbog bolnog pada.

Barselona je do velike pauze uhvatila priključak, ali je domaćima prednost na poluvremenu doneo Miler-Mekintajer, trojkom uz zvuk sirene.

Nije dobro Zvezda otvorila nastavak, pošto je Barsa trojkama Parkera i Laprovitole preokrenula, dok su poeni Satoranskog naterali Sferopulosa da reaguje.

Vatroslav Hladni/Starsport.rs

Bio je to pravi potez, pošto je Zvezda, nošena pre svega Daumom i Miler-Mekintajerom, napravila seriju 10:0 i ponovo stekla prednost.

Zvezda je u jednom momentu imala i +9, ali su dve trojke Brizuele vratile goste u život pred poslednjih 10 minuta, 66:63.

Inače, malo pre toga, Panter je zaradio tehničku jer se bunio posle faula Branka Lazića.

Crveno-beli su poslednju deonicu započeli smušeno, Barsa je preko Pantera ponovo stekla prednost, nakon čega je usledio pravi rat na terenu.

Krvarilo se za svaki poen, a rezultatska klackalica najavila je pravu dramu koja je i usledila i dostigla vrhunac u poslednjem minutu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Loš napad Zvezde, ali i umalo poeni Kenana. Na drugoj strani je Satoranski promašio trojku. Dosuđena je potom "mrtva lopta" Bolomboja i Veselog, a na tu odluku čelendž je tražio Penjaroja, smatrajući da je Čeh fauliran.

Arbitri su gledali snimak i ostali pri svom – "mrtva lopta". Bolomboj je nadskočio Veselog, da bi onda Barsina klupa, tokom napada Zvezde, dobila tehničku jer se bunila zbog semafora i vremena na satu, tačnije, jer su smatrali da domaći nisu preneli loptu za osam sekundi.

Sudije su gledale celu situaciju ponovo. Tehnička je ostala, Kenan je promašio slobodno bacanje, ali je Barsa imala napad, jer pre toga crveno-beli nisu preneli loptu za osam sekundi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Panter je pogodio trojku, utišao Arenu, ali je Zvezda imala 10 sekundi da izbegne poraz i u tome je uspela, pošto je Jago položio loptu u koš posle prodora.

Barsa je potom imala četiri sekunde da ipak stigne do trijumfa, ali je ovoga puta Panter promašio trojku iz teške pozicije, tako da smo otišli u dodatnih pet minuta – produžetak.

Drama je viđena i u dodatnih pet minuta, a, ispostavilo se, ključnu trojku ubacio je Panter na 55 sekundi pre kraja.

U završnici je Nemanja Nedović napravio faul u napadu, žaliće mnogi i za neuhvaćenom loptom Bolomboja, a utakmica je okončana polaganjem Pantera za konačnih 98:94.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

11 h

Novo Sport Video Menu