Nova vest
Košarka 311

18.10.2024.

23:27

UŽIVO Prvi poraz Zvezde, Panter utišao Arenu; Sferopulos: "To je moja odluka"; "Neću o sudijama"

Košarkaši Crvene zvezde su posle dvoipočasovnog spektakla u Areni pretrpeli prvi poraz u Evroligi, a pobedu posle produžetka odnela je Barselona (98:94).

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Vatroslav Hladny/Starsport

Dva tima sada imaju identičan skor posle četiri kola elitnog takmičenja, 3-1.

Blaugrana je tako uspela da ostvari i 12. trijumf u nizu nad Zvezdom, a crveno-beli su poslednji put slavili u oktobru 2017. godine.

Dešavanja pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.sport.

Uživo

22:33

25:26, 22:18, 19:19, 16:18, 10:14
  CZV   BAR  
  94 : 98  

23:12

Majk Daum

"Barselona je fantastičan tim, pokazali su to večeras. Atmosfera je bila neverovatno, bilo je baš glasno. Sitnice su odlučile, probaćemo da ispravimo, duga sezona je pred nama. Teško je, ali izvući ćemo pouke i nastavljamo dalje", kaže Daum.

23:03

Sferopulos na konferenciji

"Velika borba večeras, oba tima su želela da pobede mnogo. Bio je to derbi od početka do kraja. Imali smo prednost. Mislim da za naše standarde nije nam dovoljna naša odbrana. Loša odbrana u prvom poluvremenu, primili smo neke lake poene. Utakmica je bila 50:50 do samog kraja, ali su oni pogodili neke teške šuteve i pobedili. Ovo je Evroliga, takmičenje je teško. Nastavićemo da se borimo na svim sledećim utakmicama. Želim da čestitam navijačima na podršci, žao mi je što im nisam dao pobedu", rekao je Sferopulos.

O Urošu Plavšiću?

"Uroš nije spreman. On prvo mora da igra dobro utakmice u ABA lige. Igrao je protiv Splita, ali nije igrao dobro. Verujem mu, ali mora da igra bolje. To je moja odluka".

22:58

Danilo Anđušić kratak

22:56

22:54

Trener Barse na konferenciji

"Zadovoljstvo je igrati u Beogradu u ovakvoj atmosferu. Imali smo dosta problema, iako smo pobedili. Nismo mogli da branimo šuteve za tri poena na startu, ali smo imali dobre procente. Tim se borio svih 45 minuta, imao je dobre momente. Ovo je bila 50:50 utakmica. Igrali smo dobro protiv agresivne odbrane jako dobro u završnici", rekao je Penjaroja.

22:42

Tabela

Standings provided by Sofascore

22:41

Janis Sferopulos:

Kako komentariše meč?

"Utamica koju su odlučili detalji. Mislim da su dali neke teške šuteve na kraju i zato su pobedili".

22:39

Jan Veseli:

Kako komentariše meč?

"Kada igrate produžetak, ne razmišljate o tome da li ste umorni ili ne - želite samo da pobedite. Imali smo sjajan mentalitet večeras. U prvom poluvremenu smo grešili, ali u drugom i u produžetku smo bili fokusirani i spremni".

A, produžetak - o čemu je razmišljao?

"Pa, ni o čemu, samo kao o dodatnih pet minuta. Imali smo sreće što smo ušli u produžetak. Oni su pogađali teške šuteve, ali smo i mi, tako da... Srećan sam zbog pobede".

O tome da je Barsa 2/2 u duplom kolu.

"Veoma sam srećan što se vraćamo sa pobedom, znate koliko je teško igrati u ovoj areni. Zvezda je sjajan tim, to su pokazali na početku sezone, tako da sam srećan što smo uspeli da pobedimo".

22:39

Statistika
Sofascore

Podeli:

Komentari 311

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

9 h

Novo Sport Video Menu