Nova vest
Košarka 3

17.10.2024.

22:30

Obradović naročito pohvalio jednog igrača: "Taj dečko..." VIDEO

Željko Obradović, trener Partizana, govorio je na konferenciji za medije posle meča sa Makabijem u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su uspeli da stignu do druge uzastopne pobede u četvrtom kolu Evrolige (91:79), a strateg tog tima je imao zbog čega da bude zadovoljan.

"Očekivali smo ovako nešto, znajući da su dobar napadački tim, imaju visoke koji su mobilni i bekove koji igraju jedan na jedan. Imali smo velike probleme sa ofanzivnim skokom i kada smo počeli to da kontrolišemo bila je drugačija utakmica. Treba da verujemo sebi, ovo je poruka posle ove utakmice. Čestitke igračima", rekao je Obradović na startu.

Igrajte se sa nama – Euroleague selektor

Prostor za napredak postoji.

"Igrači imaju atmosferu, žele da igraju, srećni su i zadovoljni. Zadovoljstvo je veliko kada se tako ponašaju. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, pogotovo u poslednjoj četvrtini. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku. Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena. Od prvog dana imaju takav odnos. Verujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone", dodao je Obradović.

Značajnu ulogu je imao Isak Bonga.

"Iskusan je igrač, sa Nemačkom je bio svetski prvak i sposoban je da pokrije više pozicija i koncentrisan je na svakom treningu i shvata zadatak. Odigrao je konstantno i cela ekipa tako igra. Kada je on izašao, Aleksej Pokuševski je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku", zaključio je  Obradović.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu