Nova vest
Košarka 0

17.10.2024.

15:50

Udario brat na brata – opet: "Kako može to da mi uradi?"

Francuski trener Ti Džej Parker govorio je o detaljima svađe sa svojim bratom, legendarnim Tonijem Parkerom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ti Džej i Toni Parker došli su do nepremostivih prepreka prošle sezone, nakon što su u Asvelu činili tandem trener-predsednik.

Ti Džej je dobio otkaz u Asvelu početkom sezone nakon lošeg starta od 0-4, ali samo otpuštanje nije bilo toliki problem koliko je bio način na koji je sve odrađeno.

Igrajte se sa nama – Euroleague selektor

"Znam da je trenerski posao takav, ugovor se ne potpisuje doživotno, klupa se uvek klima, Toni i ja smo rekli to od starta. Problem je u načinu, to što nisam bio informisan, to sam loše podneo", rekao je Parker i dodao:

"Spremao sam se za meč sa Fenerbahčeom. Nisam bio informisan, saznao sam iz medija pre utakmice, pročitao u Ekipu da je odluka doneta. Toni je to porekao. Prvo mi je rekao da nastavljamo kao i dosad, ali bilo je gotovo sutradan u pet popodne. Kako možeš da uradiš to nekome ko je – nezavisno od osvojenih trofeja – žrtvovao sve za klub tokom 11 godina?".

Ti Džej je ponovo pronašao sreću, te sada radi kao asistent Gordona Herberta u Bajernu.

On se oporavio od ovog udarca, ali odnos sa bratom, barem za sada, nije.

"Više se ne viđamo toliko, ali tako je-kako je, to je život. I raspored otežava stvari, svako ima svoje, on je i dalje predsednik Asvela, živi grandiozan život, svuda je. I ja sam vrlo zauzet ovde. Ostajemo u kontaktu na različite načine, ali mnogo manje nego kada sam bio u Asvelu. Bila je to Tonijeva odluka. Kako je-tako je, razumem to i prihvatam", podvukao je Ti Džej Parker.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Priča za Holivud: Kako FBI mami kriminalce

Prva istraga tzv. "pump and dump" šeme na američkom tržištu kriptovaluta rezultovala je hapšenjima i gašenjem prevarantskih altcoina, a veoma je zanimljiv i način na koji su istražioci došli do počinilaca.

Bug

16:00

2 h

Novo Sport Video Menu