Nova vest
Košarka 21

16.10.2024.

22:36

Panter za pobedu Barse i prvo mesto Zvezde! VIDEO

Pobedom Barselone protiv Monaka rezultatom 86:71 kompletirano je treće kolo Evrolige posle kojeg samo Crvena zvezda ima maksimalan učinak.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Malo ko se ovome nadao na startu nove evroligaške sezone, ali tabela ne laže - Zvezdi će do narednog kola svi gledati u leđa. I velika Barselona među njima, sada drugoplasirana, koja već u petak stiže na spektakl u Arenu.

Ovakvom scenariju je, osim autoritativne pobede Beograđana u Istanbulu prethodno veče, doprinela i pobeda Katalonaca nad dosad neporaženim Monakom na svom terenu.


Jedan od najzaslužnijih za takav ishod bio je bivši kapiten Partizana Kevin Panter sa 21 poenom.

Panter je već do poluvremena uhvatio odličan šuterski ritam, "rešetao" je mrežicu gostiju u prvom delu meča koje je završio kao najefikasniji u oba tabora sa 13 poena (3/4 za dva, 2/3 za tri).

Barsa je gotovo sve vreme bila u vođstvu, poenima Laprovitole stavila tačku na odlično poluvreme (47:39) i najavila da će se za sve pitati i u nastavku.

Gosti nisu bili ni bleda senka tima koji pretenduje na najviši plasman.

Napadački su se u nastavku uključili Veseli, Brizuela i pre svih Džabari Parker, Panter je nastavio sporadično da pogađa, te je vođstvo Katalonaca u jednom trenutku, u povoju poslednje deonice, otišlo i na maksimalnih 20 poena (74:54).

Do kraja, ekipa trenera Đoana Penjaroje rutinski je privela meč kraju i poravnala se sa grupom timova koji nakon tri kola imaju učinak 2-1.

Iza Pantera po efikasnosti su se poređali Parker sa 16 poena, Laprovitola sa 13 poena, Veseli sa 10 i 6 skokova...

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Eli Okobo sa 13 poena, Alfa Dialo sa 12, Majk Džejms sa 11, dok je Mam Žaite doprineo sa 10 poena.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

Lige petice

Real stao na stranu Mbapea

Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji preneli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje.

Beta

23:43

42 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

2 h

Novo Sport Video Menu