Nova vest
Košarka 0

16.10.2024.

20:02

"Stotka" Radonjića u Evrokupu – Ponitka, Smit i Simonović udarili pečat

Košarkaški turskog Bahčešehira deklasirali su italijanski Trento 110:70 u 4. kolu Evrokupa u grupi A.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Sa učinkom 3-1 ekipa crnogorskog trenera Dejana Radonjića poravnala se u vrhu tabele sa vodećim triom Gran Kanarijom, Hapoelom iz Tel-Aviva i Ulmom.

Bila je ovo ujedno i najubedljivija pobeda turskog tima ove sezone, a Trentu najubedljviji poraz, jednako bolan kao i onaj u prethodnoj rundi na svom terenu protiv podgoričke Budućnosti.

Pitanje pobednika prestalo je da se postavlja već sredinom druge deonice kada je domaći tim "pobegao" na 20 poena razlike, a taj period igre rešio rezultatom 63:39.

Nastavak meča bila je stvar rutine za tim u kojem važne uloge igraju bivši košarkaši Partizana Džejlin Smit i Mateuš Ponitka, kao i nekadašnji centar Mege i Zvezde Marko Simonović.

Najbolju partiju od pomenutog trija odigrao je Simonović koji je meč završio sa 10 poena i pet skokova, dok su Smit i Ponitka ubacili po devet poena.

Amerikanac sa hrvatskim pasošem je imao loše šutersko veče - 1/7 je gađao za tri.

Najefikasniji kod turskog tima bili su Tai Odiase sa 24 poena za 20 minuta i Si-Džej Mesinburg sa 20 poena.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Tenis

Đerea zaustavio Pol

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Stokholmu, pošto je izgubio od 13. igrača sveta Amerikanca Tomija Pola posle dva seta, 6:2, 7:6.

Beta

22:39

17 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

1 h

Novo Sport Video Menu