Nova vest
Košarka 3

16.10.2024.

19:45

Zvezda poslednji put pobedila Barsu pre sedam godina

Pred košarkašima Zvezde je novi veliki izazov u Evroligi, najveći ove sezone - megdan sa Barselonom u Areni (petak, 20).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Biće to četvrti meč crveno-belih u novoj sezoni u kojoj, pomalo i mimo očekivanja, imaju perfektan činak i sve tri pobede (Pariz, Baskonija, Fenerbahče).


Četvrta bi zaista bila šlag na torti za ovaj deo sezone i pokazatelj da Sferopulosov tim zaista ima potencijala da konačno ode korak dalje nego svih prethodnih godina.

Ali kako protiv Katalonaca i tradicije koja nikako nije na strani beogradskog kluba?

Dovoljno je podsetiti da je poslednju pobedu protiv španskog giganta Zvezda zabeležila pre ravno sedam godina pa shvatiti koliko težak posao i ovog puta čeka ABA prvaka.

Crveno-beli su dosad odigrali 16 evroligaških utakmica sa Barselonom i odnos pobeda i poraza je daleko na strani Katalonaca.

Barsa je slavila čak 14 puta!

Beograđani su, osim pomenutog trijumfa koji se desio 20. oktobra 2017. godine u Areni, pobedili još jednom na istom mestu, tačno godinu dana ranije.

Starsport

Bila su to i dva jedina trijumfa Zvezde protiv favorita.

Da li istorija može da se ponovi?

Istorija će se, vrlo moguće, desiti i pre početka utakmice u Areni u petak, jer će Zvezda, kako stvari stoje, dočekati Barsu kao lider Evrolige i jedini neporaženi tim u prva tri kola.

Za tako nešto potrebno je da upravo Barsa u sredu savlada Monako, koji posle dva kola ima dve pobede.

Katalonci nakon dve runde imaju poraz (Žalgiris) i pobedu (Alba).

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

Tenis

Đerea zaustavio Pol

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Stokholmu, pošto je izgubio od 13. igrača sveta Amerikanca Tomija Pola posle dva seta, 6:2, 7:6.

Beta

22:39

22 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

1 h

Novo Sport Video Menu