Nova vest
Košarka 14

16.10.2024.

9:28

PAO sprema tužbu – Ataman: "Ovo prvi put vidim u Evroligi"

Panatinaikos je na iznenađenje svih poražen od Pariza u Francuskoj, u okviru trećeg kola Evrolige, a ekipa iz Atine nije bila zadovoljna suđenjem na meču.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Hristos Serelis, pomoćni trener Ergina Atamana, otkrio je da PAO sprema žalbu zbog tretmana u "Gradu svetlosti".

"Završili smo prvi deo protesta, koji je da napravimo izveštaj o tome, i imamo 90 minuta da ga podržimo. Čini se da ćemo to uraditi", rekao je Serelis.

Pokažite vaše znanje  – Euroleague Selektor

U završnici meča, kada je na 3:42 do kraja Pariz vodio sa 75:68, a sudije su odlučile da dosude tehničku grešku treneru Panatinaikosa, Erginu Atamanu. Potom je i Kendrik Nan dobio nesportski faul.

Žalba Panatinaikosa se odnosi na to da je između ta dva poziva trebala da bude pauza u igri, ali je sat nastavio da teče, zbog čega Panatinaikos veruje da žalba ima osnova.

Po rečima Atamana, jasno se vidi nezadovoljstvo posle poraza u Parizu.

"Čestitam Parizu. Posle toliko godina, ovo je prvi put da sam ovo video u Evroligi. Igrali su vrlo brzu igru. Trčali su sa loptom i šutirali za samo 5-6 sekundi. A u odbrani su bili vrlo agresivni. Nisam video snimak i ne mogu da kažem nešto o konkretnim akcijama, ali moji igrači su imali mnogo pritužbi. Bilo je to nešto neobično. Posle toliko godina, ovo je prvi put da ovo vidim u Evroligi", rekao je Ataman.

Upitan je Ataman da pojasni o čemu se radi.

"Ne treba da kažem ništa više, oni koji su gledali utakmicu su razumeli".

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu