Nova vest
Košarka 273

20.3.2024.

23:12

Zvezda se oprostila od plej-ina; Sudije napravile maraton; Lesor o "džungli"

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u duelu protiv Panatinaikosa u "Beogradskoj areni" rezultatom 89:76 u okviru 30. kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
David Damjanović/Starsport

Crveno-beli su zabeležili šesti poraz u nizu, peti u međusobnim duelima sa gostima iz Atine, čime su ostali i bez matematičke šanse da se izbore za 10. mesto koje vodi u plej-in.

Presudio je šut za tri košarkaša Panatinaikosa, 57,1 odsto PAO i tek 27,3 Zvezde.

Posle utakmice, utiske su na konferenciji za medije podelila dvojica trenera – Janis Sferopulos i Ergin Ataman.

Sofascore

Novinarima su se obratili i Miloš Teodosić koji se posle mesec dana vratio na parket, kao i Džavonte Smart.

Tok meča, kao i izjave posle njega ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Završeno

19:00

Semafor
20:29, 21:22, 15:19, 20:19
  CZV   PAO  
  76 : 89  

23:04

Toliko od nas za večeras

Hvala što ste bili uz B92.sport i zajedno sa nama ispratili meč Zvezde i Panatinaikosa.

22:50

Zvezda ostala i bez matematičke šanse za plej-in

Porazom je ostala na četiri trijumfa od 10. mesta koje drži Partizan.

U međuvremenu je slavila i Valensija protiv Bajerna koja sada ima identičan učinak kao i crno-beli (14-16) sa kojim će igrati do kraja sezone u međusobnom okršaju. To dalje vodi do toga da će jedna od te dve ekipe imati barem 15 pobeda, što je nedostižno za crveno-bele.

Čak i da su Bavarci slavili u Španiji i da se sve odigralo onako kako bi Zvezda htela, na kraju bi se stvorio "trougao" koji bi činili srpski klubovi i Bajern, a u kom bi prednost imao tim iz Minhena koji je dva puta slavio protiv Partizana i jednom protiv Zvezde ove sezone.

22:24

Teodosićevi utisci posle poraza

Izvor: B92

22:21

Janis Sferopulos


"Imali smo šanse kada smo smanjili zaostatak na šest ili sedam poena. Tada smo promašili nekoliko otvorenih šuteva. Hteli smo da ostanemo u utakmici u završnici, ali nismo pogodili nove šuteve i nismo uspeli da se vratimo. Panatinaikos ima kvalitet, pogađali su i došli do pobede."
 

22:14

Ergin Ataman

"Veoma važna pobeda, naravno, ostale su još ćetiri utakmice koje želimo da dobijemo kako bismo dospeli u dobru poziciju i zaštitili je. Bila je dobra utakmica. Zvezda danas sa Teodosićem i Nedovićem je drugačiji tim. Ali, igrali smo dobru odbranu i u napadu je lopta pametno kružila.  Ovo je važna pobeda na strani, ali još važniji je meč u petak i sav fokus ide na meč protiv Barselone na našem terenu."
 

22:12

Statistika meča
Sofascore

22:12

Matijas Lesor

"Na terenu je bila džungla. Bilo je nekih zebri, delfina, majmuna i ponika. Ovo je velika pobeda, važna pobeda mog tima."

Na terenu je proveo 37 minuta.

"Odigrao sam puno minuta u ovoj dvorani. Navikao sam na to, veoma je važna pobeda i uvek sam spreman da uradim sve što je potrebno da bi moj tim pobedio."

22:05

Kraj, pobeda Panatinaikosa

Košarkaški Crvene zvezde ni šesti put u nizu nisu uspeli da ostvare pobedu u Evroligi.

Podeli:

Komentari 273

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Novo Sport Video Menu