Nova vest
Košarka 2

15.10.2024.

8:31

Ti-Džej Parker za B92.sport o Zvezdi i Partizanu: "Dve utakmice ništa ne znače" VIDEO

Bivši trener Asvela i brat legendarnog Tonija Parkera – Ti Džej, koji je trenutno asistent u stručnom štabu Bajerna, govorio je za B92.sport.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Posle otkaza u Asvelu prošle sezone i kratke pauze od trenerskog posla, Parker je odlučio da se pridruži ambicioznom projektu Bajerna i zauzme ulogu asistenta u stručnom štabu Gordona Herberta.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Košarkaši Bajerna gostuju Partizanu u “Beogradskoj areni” od 20 časova i 45 minuta, u okviru trećeg kola Evrolige. Parker je svestan koliko će teška biti utakmica sa crno-belima.

“Neće biti laka utakmica, Beogradska arena nije mesto gde su laki mečevi, posebno kada im je prva utakmica u Evroligi pred domaćom publikom. Očekujem veliku borbu”, rekao je Parker za B92.sport.

Ti Džej je posle koledža, profesionalnu karijeru započeo u Parizu, gde mu je trener bio, aktuelni “mentor” Gordon Herbert. Njih dvojica su sarađivali zajedno i tokom igračkih dana, da bi im se putevi im se razišli, ali su se sada ponovo spojili u Nemačkoj. Sa evroligaškim iskustvom biće id pomoći glavnom treneru.

“Znam Gordija veoma dugo, bio mi je trener kada sam bio igrač. Sećam se nečega iz tog perioda. Sve je odlično, njemu je ovo prva sezona kao treneru u Evroligi, a ja imam iskustva u Evroligi i ideje kako mogu da mu pomognem ofanzivno i defanzivno. Znam većinu trenera i ovde i način na koje njihove ekipe igraju.”

Srđan Stevanović/Starsport

Objasnio je kako je došlo do saradnje u Bajernu i istakao da je i ranije imao ponudu da se priključi njegovom stručnom štabu.

“On mi je ponudio da bude njegov asistent i u reprezentaciji Nemačke, ali tada nisam bio slobodan. Ovo je dobra prilika za mene da osetim novo iskustvo van Francuske.”

Svestan je Parker, atmosfere u “Beogradskoj areni”, imao je priliku da oseti i kao glavni trener, kada je trenirao Asvel.

“Svaki put kada neko dođe u Srbiju da igra protiv Partizana, očekuje punu halu. Imaju neverovatne navijače. To je razlog što se voli košarka, odlično okruženje za igru.”

Izvor: B92.sport

Bajern je dosta uložio ove sezone, pored infrastrukture i nove hale, doveden je Gordon Herbet – aktuelni svetski šampion za glavnog trenra, a došli su i igrači poput Šabaza Nejpira, Oskara da Silve, Jama Madara, Johanesa Vojtmana. Očekivanja su velika kada su u pitanju domaća takmičenja, a koliko Bajern može u Evroligi?

“U Nemačkoj uvek želite da osvojite sve. Imali smo tešku utakmicu u Kupu u nedelju u Bonu. Moramo da odbranimo titulu u domaćem šampionatu. Sa druge strane, Evroliga je teško i neizvesno takmičenje, sa jakom konkurencijom. Bitno je da ostanemo zdravi, to je najvažnije za uspešnu evroligašku sezonu.”

Parker je objasnio i kako vidi beogradske klubove u eliti.

“Njje isto, Zvezda je igrala protiv Pariza, novajlije u takmičenju, a potom je imala utakmicu kod kuće, a znate kako je obično kad igraju kod kuće. Partizan je sa druge strane je imao težak raspored, protiv Baskonije u gostima, a potom i Reala, nije lako. Videćemo, dugačka je sezona.”

Smarta da je tek rano da se donosi zaključak koja je ekipa bolja – Zvezda ili Partizan.

“Nisam još video dovoljno, moram da pogledam još utakmica. Dve ništa ne znače trenutno. Kako bude odmicala sezona, videćemo ko je bolji”, zaključio je Parker.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu