Nova vest
Košarka 4

13.10.2024.

21:04

"Partizan je u 10 dana dosta zaradio, Vašington se vratio da pomogne u borbi za TOP 8"

Prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović govorio je o situaciji sa Dvejnom Vašingtonom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Vašington je ovog leta potpisao za Partizan, prošao pripreme i krenuo u novu sezonu, a onda naprasno otišao u NBA ligu.


Razlog je bio trejd Niksa i Timbervulvsa oko Karl-Entonija Taunsa, ali se očekivalo da se Vašington ekspresno vrati u Evropu i crno-bele redove.

Vašington je odigrao nekoliko pripremnih mečeva za Šarlot Hornetse u kojima je nakon pomenutog trejda završio, pa su se pojedini malo zabrinuli da one i ne ostane u NBA.

On se pred meč sa Real Madridom vratio u Partizan, kom je doneo zaradu od milion dolara.

"Partizan je samo u ovih deset dana dosta zaradio, Vašington se vratio da nam pomogne u borbi za TOP 8 Evrolige. Znali smo da neće lako krenuti sezona nakon promene cele ekipe, ima dosta individualnog kvaliteta u ekipi. Naredni period od tri utakmice u Evroligi je period prilagođavanja", rekao je Mijailović gostujući na RTCG.

"Prošle sezone tim je prekasno sklopljen zbog situacije sa Mirotićem. Ove sezone nismo planirali da kompletno promenimo tim, ali tržište nam se kompletno otvorilo i sve se poklopilo da dovedemo odlična pojačanja. Naš budžet je na srednjem nivou u Evroligi. Verujem u ovaj tim. Postoji energija, induvidualni kvalitet, znanje ekipe i stručnog štaba. Ovaj tim kada bude sklopljen do kraja, biće pobednički tim koji će igrati cele sezone i svi puno očekujemo i dugujemo našim navijačima", dodao je.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu