Nova vest
Košarka 0

13.10.2024.

15:04

Zvanično – Makabi doveo "ubicu" pred Partizan

Košarkaški klub Makabi saopštio je da je novi igrač tog tima postao Amerikanac Sejben Li (26).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SHAWN THEW

Bivši košarkaš Detroita, Filadelfije i Finiksa, do juče turske Manise, sa samo dve utakmice u pomenutom turskom klubu uspeo je sebi da obezbedi unosan ugovor sa Izraelcima.

Zablistao je nedavno sa rekordom FIBA Lige šampiona protiv FMP Železnika sa 43 poena, čemu je prethodila tek malo slabija partija protiv Mursije u prvoj rundi tog takmičenja - Špancima je ubacio 36 poena.


Posle sepktakularnih utakmica bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti ponudu da se pokaže na višem nivou košarke.

Makabi je bio najkonkretniji, jer je tražio zamenu za Džordana Lojda, pa će Li u naredne dve sezone braniti boje "ponosa Izraela". Evroligaški debi trebalo bi da ima već 15. oktobra protiv Efesa, a dva dana kasnije biće pretnja i Partizanu.

Oba meča igraju se u hali "Pionir" gde je Makabi domaćin zbog nestabilne bezebdnosne situacije u Izraelu.

"Nadam se da možemo da pobedimo mngo utakmica i da učinimo naše navijače ponosnima. Zahvalan sam na prilici i želim da izrazim zahvalnost klubu, streučnom štabu i svima koji su zaslužni što sam obukao dres Makabija", bili su prvi utisci Lija kao igrača izraelskog velikana. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu