Nova vest
Košarka 17

12.10.2024.

8:45

"Vezenkov? Da se ubijem" VIDEO

Trener Žalgirisa Andrea Trinkijeri je privukao veliku pažnju izjavom na konferenciji za medije nakon poraza od Olimpijakosa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Olimpijakos je slavio protiv Žalgirisa na domaćem terenu i to posle tesne završnice, a mnogo se govorilo i o arbitrima Sretenu Radoviću, Milivoju Jovčiću i Saši Peteku zbog kvaliteta suđenja.

Italijanski stručnjak se posebno dotakao Vezenkova koji je na ovom meču izveo čak 13 slobodnih bacanja.

"Niko ne želi da igra protiv Olimpijakosa. Visoki su, dugački i imaju razvijen višegodišnji sistem. Vezenkov se vratio, on počne utakmicu sa 10 slobodnih bacanja. Ne znamo kako (to uspeva), ali pogleda sudije i dobije dva slobodna bacanja. Bukvalno je tako. Onda pogleda na drugu stranu i dobije nova dva penala. Teško je igrati tako, dobili su 43 slobodna bacanja", naveo je Trinkijeri.

Od šutnutih 13, Vezenkov je pogodio 11. Meč je završio sa ukupno 17 poena, a zabeležio je i 11 skokova. Zahvaljujući nesportskim faulovima prvotimaca Žalgirisa – četiri pogotka je zabeležio sa linije penala. 

"Olimpijakos je daleko jedna od najboljih ekipa i toga su svesni. Igraju kao tim koji želi da pobedi i fizički su snažni. Pomislio bi čovek da bi Furnijeu bila potrebna adaptacija posle NBA lige, ali ne. Nije ubacio mnogo, ali on i dalje koristi svoje telo jako dobro. Olimpijakos je baš dobar", dodao je Trinkijeri.

Na konstataciju da je Žalgiris prvu asistenciju zabeležio tek posle 16 minuta igre, Trinkijeri je "zagrmeo".

"Posle ovoga što ste rekli, treba da nađem most i da se ubijem. Evroliga je teško takmičenje, pogotovo za mlade igrače ili one koji nikada nisu igrali ovu ligu. Sve je veliko, brzo i fizički zahtevno. Ponekad su igrači anksiozni. Treba im period adaptacije. Sve je tačno, ali bili smo u zaostatku dva poena, imali momentum... Moramo da radimo na malo više kreativnosti, to je prioritet", zaključio je.

Žalgiris je na skoru 1-1, i u naredne dve runde gostuje Virtusu i Armaniju. 


 

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu