Nova vest
Košarka 0

11.10.2024.

21:21

Sejben Li od Makabija dobija ugovor "da zaboravi na ratno stanje"

Senzacionalni američki košgeter Sejben Li (26) oprašta se od Manise i prelazi na viši nivo evropske košarke u taboru izraelskog Makabija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je sada i definitivno dogovorio prelazak u tabor kluba iz Tel-Aviva već nakon dve odigrane utakmice za tursku Manisu u kojima je, malo je reći, briljirao.

U dva meča FIBA Lige šampiona u proseku je beležio neverovatnih 39,5 poena, otuda je bilo samo pitanje vremena kada će dobiti poziv iz Evrolige.

Li je stigao da upiše i rekord najjačeg FIBA takmičenja sa 43 poena u meču sa FMP Železnikom.

To mu je, kako stvari stoje, bio i poslednji meč za ovaj klub, a prvi naredni odigraće za Makabi, koji će, prema pisanju izraelskih medija, platiti turskom klubu 150.000 evra na ime obeštećenaj za Amerikanca.

Li u  tabor "Ponosa Izraela" stiže kao zamena za Džordana Lojda kome nije bilo svejedno da boravi u Tel-Avivu usled naraslih tenzija i ratnog stanja. Njegova zamena očito nema takav problem, a za tako nešto pobrinuli su se njegovi novi poslodavci.

"Li će dobiti ugovor koji će ga naterati da zaboravi na brige usled situacije u Izraelu", pišu izraelski mediji povodom olaska Lija u Makabi.

Bivši košarkaš Finiksa, Detorita i Filadelfije trebalo bi da debituje za novi klub u "duplom kolu" protivEfesa ili već u narednoj rundi sa Partizanom.

Ekipa Makabija, podsetimo, i dalej sve svoje mečeve kao domaćin igra u Beogradu.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu