Nova vest
Košarka 1

11.10.2024.

12:00

Ataman: "Lesor je MVP, ali..."

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman pohvalio je svoje igrače posle pobede nad Bajernom u Atini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Bajern Minhen u OAKA Areni rezultatom 94:79 i došli do druge pobede na startu Evrolige.

Nekadašnji centar Partizana Matijas Lesor meč je završio sa 22 poena, 6 skokova i 1 asistencijom, dok je 17 poena uz 4 skoka i 7 asistencija imao Kendrik Nan, a dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova imao je Huančo Ernangomes.

Posle meča se oglasio i trener Ergin Ataman i poručio:

"Bila je to dobra timska utakmica, neki momci su igrali dobro, dok neki drugi nisu imali svoj dan i pronašli smo način da dođemo do pobede. Imali smo problema sa njihovom zonskom odbranom, dozvolili smo im da poentiraju u tranziciji. Džerijan Grent je dobro kontrolisao stvari na terenu u četvrtoj četvrtini. Možda je Lesor MVP, ali je Huančo Ernangomes odradio sjajan posao", rekao je Ataman.

Trener Bajerna, Gordon Herbert, rekao je:

"Vratili smo se u meč i stigli na 6 poena zaostatka, ali skokovi su nas ubili. Nismo dobro gradili, dali smo im mnogo šansi za poentiranje nakon promašaja", objasnio je nemački stručnjak.

Bajern je u prvom kolu na svom terenu šokirao Real Madrid, a u drugom skupo prodao kožu protiv Panatinaikosa dok u trećem dolazi u Beograd na "pakleno" gostovanje Partizanu.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu