Nova vest
Košarka 6

10.10.2024.

19:10

"Ludnica" u Evroligi: Lojd igrao protiv tima u koji prelazi – kako je to moguće?

Američki košarkaš Džordan Lojd napušta Makabi i prelazi u Monako nakon što je u drugom kolu igrao na međusobnom duelu ta dva tima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Mnogi su bili iznenađeni informacijom da Džordan Lojd napušta Makabi Tel Aviv iako je tek počeo sezonu u izraelskom klubu i on će se vratiti u Monako, ekipu iz koje je prešao.

 


Da stvar bude još čudnija, Lojdov poslednji meč u dresu Makabija je bio upravo protiv Monaka na gostujućem terenu...

Evroliga ima specifična pravila oko prelaska igrača iz jednog u drugi klub i prvi dan kada je takav transfer moguć (iz jednog Evroligaša u drugog) je do skoro bio 30. decembar, a sada je ukinut.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Pravilo je promenjeno u sezoni 2024/25, omogućavajući igračima Evrolige više slobode da se "kreću" između timova.

Umesto toga, utvrđen je novi datum, 25. decembar - poslednji dan kada igrači mogu da budu odjavljeni sa spiska Evrolige da bi imali pravo da igraju za drugi tim Evrolige.

Igrači mogu da napuste timove Evrolige skoro do Nove godine i i dalje imaju pravo da odmah igraju za drugi klub u takmičenju, bez potrebe da čekaju do određenog datuma da ponovo zaigraju u Evroligi.

Pošto Lojd napušta Makabi, on će moći da predstavlja svoj novi tim, ako potpiše na vreme, već u 3. kolu u prvoj duploj nedelji sezone.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

8 h

Novo Sport Video Menu